Govedarica pozvao Dodika da smijeni Miroslava Kraljevića

09.10.2021. 18:18
0
IZVOR: Katera

Član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica pozvao je danas predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da ispoštuje najavljenu odluku o smjeni svih funkcionera njegove partije protiv kojih su donesene pravosnažne presude, te da u tom slučaju smijeni i načelnika opštine Vlasenica Miroslava Kraljevića.

Govedarica je podsjetio na jučerašnju Dodikovu izjavu, gdje je lider SNSD rekao da će svaka pravosnažna presuda protiv bilo kojeg funkcionera njegove partije momentalno dovesti do smjene tog istog funkcionera.

Miroslav Kraljević, visoki funkcioner SNSD i aktuelni načelnik opštine Vlasenica je svojevremeno presuđen od strane Osnovnog suda u Zvorniku čemu je prethodio Sporazum o priznanju krivice.

Kraljević je priznao da je u mjestu Panjevi, opština Kalesija, organizovao otmicu Lazara Vidakovića, a u presudi jasno stoji da je Kraljević to uradio “iz političkih razloga”.

– Kidnapovani Vidaković je prebačen u okolinu Kozluka do rijeke Drine, gdje je Kraljević organizovao čamcem njegovo prebacivanje u Republiku Srbiju da bi nakon toga bio prebačen u Beograd – rekao je Govedarica.

On je takođe podsjetio Milorada Dodika da je u to vrijeme Miroslav Kraljević bio narodni poslanik i član odbora za bezbjednost Narodne Skupštine Republike Srpske.

Slika

Foto: G.Šurlan/RAS Srbija

Govedarica je pozvao Dodika da povuče naredni potez po tom pitanju.

- Ako sumnjaš da govorim istinu, mogu ti presudu poslati poštom u Komitet SNSD narednog dana sljedeće sedmice, do tad razmišljaj - poručio je Govedarica lideru SNSD-a.

Podsjećamo, predsjednik SNSD Milorad Dodik na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao je da je predložio Izvršnom komitetu ove stranke da utvrdi politički stav da svako protiv koga se pokrene istraga bude smijenjen na funkcije.

- Moje kolege u Izvršnom komitetu smatraju da ne možemo vjerovati tužilaštvu i da bi tužilaštvo to zloupotrijebilo i da ćemo ostati pri onome da pravosnažna sudska presuda znači automatski gubitak posla, odnosno mjesta na koje je imenovan bilo ko iz SNSD-a. I to je fer - rekao je Dodik, prenosi Srpskainfo portal.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dodik predložio svim strankama da ne učestvuju na izborima prema Šmitovim nametnutim pravilima Dodik predložio svim strankama da ne učestvuju na izborima prema Šmitovim nametnutim pravi...
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Pronađeno rješenje za plate radnika SDS-a Pronađeno rješenje za plate radnika SDS-a
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    20h 7m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 40m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 17m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    5h 46m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    5h 44m
    0