Grad bogatiji za tri stanovnika

26.04.2024. 08:32
0
IZVOR: srna.rs

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 48 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Foča,

Danas i sutra će zbog radova na 10 kV vodovima Zavajt i Čelebići doći do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 17.00 časova potrošačima u naseljima:  Čelebići Zavajt, Meštrevac, Saš, Zlatni Bor, Gornja Dragočava i Dragočavski potok.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

 

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 11 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

 Saobraćaj se u Republici Srpskoj i FBiH odvija bez zastoja osim na dionicama na kojima se izvode radovi, a od danas će putnička vozila na području grada Trebinja saobraćati alternativnim pravcima zbog izgradnje kružnog toka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale do 10. jula zbog minerskih radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, a izmjene su i na magistralnom putu Han Pijesak-Sokolac zbog radova.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7.00 i 16.00 časova.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno sunčano vrijeme, a poslije podne se očekuje razvoj oblačnosti i ponegdje kiša.

Slaba kiša padaće uglavnom na jugu i zapadu i ponegdje na sjeveru. Vjetar će biti slab, južnih smjerova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha od 15 na jugu do 22 stepena na sjeveru, u višim predjelima od 10 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većini krajeva preovladava pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa kišom.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Čemerno, Bugojno, Drvar, Glamoč nula, Sokolac, Bjelašnica, Livno, Sarajevo jedan, Han Pijesak, Bihać, Zenica dva, Mrkonjić Grad tri, Tuzla četiri, Banjaluka, Bijeljina, Novi Grad, Prijedor, Ribnik, Bileća, Doboj, Foča pet, Rudo šest, Trebinje sedam, Mostar osam, Neum devet stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove
Naš grad bogatiji za dva dječaka Naš grad bogatiji za dva dječaka
Sutra pretežno sunčano i toplije Sutra pretežno sunčano i toplije
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    17h 5m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    6h 18m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    5h 49m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    6h 12m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    21h 9m
    0