Град Источно Сарајево финансира трошкове специјализације и супспецијализације за три љекара

10.08.2020. 15:11
0
ИЗВОР: Катера

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић потписао је данас уговор о рефундацији трошкова специјализације, односно, супспецијализације за три љекара из Болнице "Србија" у Источном Сарајеву.

Градска управа Источно Сарајево финансираће трошкове специјализације из области ортопедске хирургије и трауматологије за Оливера Елеза, специјализацију из области ендокринологије за Милицу Шупић, те супспецијализацију из области ендокринологије за Адријану Милидраг Кошарац.

Након потписивања уговора, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић обратио се медијима, истичући да је ова врста помоћи стална активност и да је то, како каже, други пут од децембра 2019. године да градска управа финансијски помаже болници у трошковима супспецијализација и специјализација.

- Желимо да подстакнемо и друге институције, од локалних заједница, општина на подручју града Источног Сарајева и цијеле ове регије која гравитира према болници у Источном Сарајеву, али и све друге институције које могу да помогну болници и љекарима. Стицање нових знања и звања је неопходно за здравство Источног Сарајева – нагласио је Вуковић.

Како сам истиче, јавност на подручју нашег града често спомиње чињеницу да је Болница „Србија“, као објекат, вриједна свих похвала, али с друге стране постоји и зебња о стручности и обучености кадра који ту ради.

- Сви имамо обавезу да се потрудимо да што више младих из система здравства Источног Сарајева финансирамо како би се они оспособили, обучили и како бисмо дошли до адекватног броја љекара, на задовољство свих нас – казао је градоначелник.

За крај обраћања Вуковић је честитао докторима, пожељевши им да успјешно заврше специјализације и супспецијализације и остану да раде у болници у Источном Сарајеву.

Директор Болнице "Србија" Небојша Шешлија рекао је да је ово наставак сарадње Града и болнице на значајном пројекту суфинансирања школарина медицинског кадра ове установе.

Шешлија је истакао да у 2019 - 2020. години болница има 14 нових специјализаната и три доктора који су на супспецијализацији.

Такође, он је искористио ову прилику да апелује на начелнике општина да издвоје одређена финансијска средства и тако снесу дио трошкова специјализације бар за љекаре које долазе из њихове локалне заједнице.

- Болница "Србија" један је од стубова развоја града Источно Сарајево – поручио је Шешлија.

У обраћању медијима, он је објаснио да потписани уговор обавезује љекаре да након завршеног школовања, одређене године морају радити у Болници „Србија“, додавши да менаџмент плански додјељује специјализације и супспецијализације.

Специјализант из области ортопедске хирургије и трауматологије Оливер Елез истакао је да су трошкови стручног усавршавања велики и  да је финансијска помоћ Града значајна.

Трошкови специјализације, односно супспецијализације за три љекара из Болнице "Србија" износе 11.300 КМ и биће исплаћени на рачун болнице.

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 43m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 48m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 57m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 36m
    5
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 4m
    0