Grad Istočno Sarajevo finansira troškove specijalizacije i supspecijalizacije za tri ljekara

10.08.2020. 15:11
0
IZVOR: Katera

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potpisao je danas ugovor o refundaciji troškova specijalizacije, odnosno, supspecijalizacije za tri ljekara iz Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Gradska uprava Istočno Sarajevo finansiraće troškove specijalizacije iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije za Olivera Eleza, specijalizaciju iz oblasti endokrinologije za Milicu Šupić, te supspecijalizaciju iz oblasti endokrinologije za Adrijanu Milidrag Košarac.

Nakon potpisivanja ugovora, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković obratio se medijima, ističući da je ova vrsta pomoći stalna aktivnost i da je to, kako kaže, drugi put od decembra 2019. godine da gradska uprava finansijski pomaže bolnici u troškovima supspecijalizacija i specijalizacija.

- Želimo da podstaknemo i druge institucije, od lokalnih zajednica, opština na području grada Istočnog Sarajeva i cijele ove regije koja gravitira prema bolnici u Istočnom Sarajevu, ali i sve druge institucije koje mogu da pomognu bolnici i ljekarima. Sticanje novih znanja i zvanja je neophodno za zdravstvo Istočnog Sarajeva – naglasio je Vuković.

Kako sam ističe, javnost na području našeg grada često spominje činjenicu da je Bolnica „Srbija“, kao objekat, vrijedna svih pohvala, ali s druge strane postoji i zebnja o stručnosti i obučenosti kadra koji tu radi.

- Svi imamo obavezu da se potrudimo da što više mladih iz sistema zdravstva Istočnog Sarajeva finansiramo kako bi se oni osposobili, obučili i kako bismo došli do adekvatnog broja ljekara, na zadovoljstvo svih nas – kazao je gradonačelnik.

Za kraj obraćanja Vuković je čestitao doktorima, poželjevši im da uspješno završe specijalizacije i supspecijalizacije i ostanu da rade u bolnici u Istočnom Sarajevu.

Direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija rekao je da je ovo nastavak saradnje Grada i bolnice na značajnom projektu sufinansiranja školarina medicinskog kadra ove ustanove.

Šešlija je istakao da u 2019 - 2020. godini bolnica ima 14 novih specijalizanata i tri doktora koji su na supspecijalizaciji.

Takođe, on je iskoristio ovu priliku da apeluje na načelnike opština da izdvoje određena finansijska sredstva i tako snesu dio troškova specijalizacije bar za ljekare koje dolaze iz njihove lokalne zajednice.

- Bolnica "Srbija" jedan je od stubova razvoja grada Istočno Sarajevo – poručio je Šešlija.

U obraćanju medijima, on je objasnio da potpisani ugovor obavezuje ljekare da nakon završenog školovanja, određene godine moraju raditi u Bolnici „Srbija“, dodavši da menadžment planski dodjeljuje specijalizacije i supspecijalizacije.

Specijalizant iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije Oliver Elez istakao je da su troškovi stručnog usavršavanja veliki i  da je finansijska pomoć Grada značajna.

Troškovi specijalizacije, odnosno supspecijalizacije za tri ljekara iz Bolnice "Srbija" iznose 11.300 KM i biće isplaćeni na račun bolnice.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    4h 48m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    11h 54m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    10h 21m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    6h 3m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    12h 13m
    0