Хрватима смета српска кока-кола

02.12.2019. 15:51
0

Етикета на кока-коли, чије је поријекло из Србије, изазвала је негодовање неких купаца у Сплиту, којима је засметао лик са шајкачом.

Kако преноси Хрватска данас, купци у једној продавници у Сплиту изненадили су се када су на етикети пронашли отиснути лик насмијешеног господина са дугим брком, црним прслуком и шајкачом на глави.

Фотографија верзије тог познатог пића из Србије ускоро се проширила интернетом, а многи су се запитали “шта она ради у хрватским продавницама”.

Натпис на етикети показује да је земља поријекла Србија, али је увозник Црна Гора. Претпоставља се да су хрватски трговци одлучили да купе верзију из Србије, јер је јефтинија од оне на домаћем тржишту.

Kако наводи портал, наводно, та кока-кола је “лошијег квалитета од хрватске, односно од оне која се пуни у Хрватској, али има нижу цијену”.

Хрватски медији преносе да је “чико” са етикете дио службене Kока-Kолине кампање “Славимо када смо заједно", која се емитовала у Србији.

Није јасно да ли су српске кока-коле случајно завршиле на хрватском тржишту или су власници трговина одлучили ићи за јефтинијом верзијом, али оно што јесте јасно то је да је некима у Хрватској засметао лик са шајкачом више него што би им засметао шећер у самом пићу, наводи Хрватска данас.

Прије двије године слична ситуација била је и у Загребу, када је једна жена на Фејсбуку објавила да на кока-коли коју је купила пише да је производ увезен из Србије.

Она је своје незадовољство “умотала” у фразу да укус није исти као хрватске кока-коле, а засметало јој је и што је ријеч о “неповратној амбалажи”.

Коментари 0
Најчитаније
 • Рогатица: Има 11 година, вози трактор, храни стоку и завршава школске обавезе (ВИДЕО)
  31.05.2020
  1
 • Физички сукоб посланика власти и опозиције у НС РС (ВИДЕО)
  21h 39m
  0
 • Ивковић питала Јурића: Гдје сте Ви били када је Тијана убијена?
  31.05.2020
  0
 • Удес у тунелу Чемерно на путу Гацко-Тјентиште
  30.05.2020
  0
 • Већа плата на боловању него на стражи
  01.06.2020
  0