Хрватска повлачи наполитанке произвођача из БиХ због салмонеле

04.10.2022. 17:58
0
ИЗВОР: srna.rs

Државни инспекторат Републике Хрватске известио је да Лидл Хрватска из предострожности повлачи више врста производа ''Тастино наполитанке'', произвођача из БиХ, због присутности бактерије салмонеле, саопштила је данас Хрватска агенција за пољопривреду и храну.

С тржишта се повлаче следећи производи: Тастино наполитанке с кремом укуса лешника XXL, 1000 г; Тастино наполитанке с какаом XXL, 1000 г; Тастино наполитанке с укусом љешника, 800 г; Тастино наполитанке с укусом какаа, 800 г, свих ЛОТ бројева и рока трајања, због присутности бактерије салмонела у производу.

Произвођач Тастино наполитанки је Пак Рампарт д.о.о., Високо, БиХ, а на тржиште их ставља трговачко предузеће Лидл Хрватска д.о.о.

Производи нису у складу с ЕУ Уредбом о сигурности хране, преноси ХИНА.

Детаљнији подаци о опозиву доступни су на сајту Лидл Хрватска, а обавјештење се односи искључиво на горе наведени производ, саопштено је из Хрватске агенције за пољопривреду и храну.

Коментари 0
Повезане вијести
На фарми у Хаџићима пронађена салмонела код 9.698 товних пилића На фарми у Хаџићима пронађена салмонела код 9.698 товних пилића
Најчитаније
  • Кошарац повукао одлуку о додјели 5.000 КМ Рудуљићу
    7h 45m
    6
  • Писма читалаца: Лабуд гладан, кућица му мала, гађају га камењем
    9h 3m
    14
  • Чији је наш Андрић
    11h 57m
    0
  • Сувозач тешко повријеђен у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи
    10h 10m
    0
  • Сутра главни претрес против Амира Кујовића
    6h 58m
    5