Интервју са Путином најочекиванији догађај у медијском простору

09.02.2024. 09:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Ниједан догађај у медијском простору није очекиван као што је интервју руског предсједника Владимира Путина са неким америчким новинаром, као што је то био случај са интервјуом који је урадио новинар Такер Карлсон, пише руска новинска агенција РИА Новости у свом коментару о разговору бившег водитеља "Фокс њуза" са руским лидером.

Према наводима аутора чланка Давида Нарманија, ставови које је Путин изразио у разговору са америчким новинаром не представљају неку велику сензацију за већину руских држављана, али то није ни био циљ разговора Путина и Карлсона, већ да то буде својеврстан разговор између Русије и Запада и то не путем преговора већ кроз једноставан, искрен и срдачан разговор.

Нармани сматра да је тај циљ и остварен, јер ће се о овом интервјуу дуго разговарати у Америци и Европи, те да за то постоји више разлога.

- Првенствено, то је био ударац за одређену пропаганду непоштених медија цивилизованог свијета, који је двије године радио на томе да рат у Украјини представи као сукоб демократских патуљака и деспотовских орка, али током двочасновног разговора ништа није изостављено - наглашава Нармани.

Он је изразио узвјерење да ће западна публика сада прихватити став Русије и разумијевање истинских разлога за дешавања у Украјини. Он је притом указао и на то да се мора одати почаст Карлсоновој храбрости, јер су му европске држааве пријетиле санкцијама због доласка у Москву, а "мудри" политичари попут Хилари Клинтон нису се уздржавали од директних увреда.

Нармани потом указује и на други разлог који је сигурно заслуга руског лидера, чији је интервју изгледао као приказ супериорности над америчким естаблишментом и историјска помињања у првом дијелу разговора изгледају као нешто што је потпуно немогуће за актуелног предсједника ДЖозефа Бајдена који је, на жалост Американаца, у стању да говори о својим сусретима са некадашњим предсједником Француске Франсоом Митераном, који је преминуо прије готово 30 година.

- Руски предсједник је обрадио готово све болне теме за данашњи Запад. Он је притом указивао на разговоре са америчким лидером, који није био свјестан да његове обавјештајне службе подржавају терористе на Кавказу. Поред подсјећања на дешавања из историје, Путин је говорио и о догађајима из протеклих 20 година, који су довели Украјину до позиције у којој је сада и што је још битније, улогу Америке у свему томе, што ће предствљати вијест за већину гледалаца - наводи новинар руске новинске агенције.

Путин је говорио и о неефикасности санкција, јер је администрација Бијеле куће, у настојању да уништи Русију, омогућила Руској Федерацији да постане најјача економија у Европи.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 0m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    3h 24m
    0
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    18h 8m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    3h 18m
    0
  • У недјељу гусларско вече у Палама
    23h 45m
    2