Intervju sa Putinom najočekivaniji događaj u medijskom prostoru

09.02.2024. 09:53
0
IZVOR: srna.rs

Nijedan događaj u medijskom prostoru nije očekivan kao što je intervju ruskog predsjednika Vladimira Putina sa nekim američkim novinarom, kao što je to bio slučaj sa intervjuom koji je uradio novinar Taker Karlson, piše ruska novinska agencija RIA Novosti u svom komentaru o razgovoru bivšeg voditelja "Foks njuza" sa ruskim liderom.

Prema navodima autora članka Davida Narmanija, stavovi koje je Putin izrazio u razgovoru sa američkim novinarom ne predstavljaju neku veliku senzaciju za većinu ruskih državljana, ali to nije ni bio cilj razgovora Putina i Karlsona, već da to bude svojevrstan razgovor između Rusije i Zapada i to ne putem pregovora već kroz jednostavan, iskren i srdačan razgovor.

Narmani smatra da je taj cilj i ostvaren, jer će se o ovom intervjuu dugo razgovarati u Americi i Evropi, te da za to postoji više razloga.

- Prvenstveno, to je bio udarac za određenu propagandu nepoštenih medija civilizovanog svijeta, koji je dvije godine radio na tome da rat u Ukrajini predstavi kao sukob demokratskih patuljaka i despotovskih orka, ali tokom dvočasnovnog razgovora ništa nije izostavljeno - naglašava Narmani.

On je izrazio uzvjerenje da će zapadna publika sada prihvatiti stav Rusije i razumijevanje istinskih razloga za dešavanja u Ukrajini. On je pritom ukazao i na to da se mora odati počast Karlsonovoj hrabrosti, jer su mu evropske držaave prijetile sankcijama zbog dolaska u Moskvu, a "mudri" političari poput Hilari Klinton nisu se uzdržavali od direktnih uvreda.

Narmani potom ukazuje i na drugi razlog koji je sigurno zasluga ruskog lidera, čiji je intervju izgledao kao prikaz superiornosti nad američkim establišmentom i istorijska pominjanja u prvom dijelu razgovora izgledaju kao nešto što je potpuno nemoguće za aktuelnog predsjednika DŽozefa Bajdena koji je, na žalost Amerikanaca, u stanju da govori o svojim susretima sa nekadašnjim predsjednikom Francuske Fransoom Miteranom, koji je preminuo prije gotovo 30 godina.

- Ruski predsjednik je obradio gotovo sve bolne teme za današnji Zapad. On je pritom ukazivao na razgovore sa američkim liderom, koji nije bio svjestan da njegove obavještajne službe podržavaju teroriste na Kavkazu. Pored podsjećanja na dešavanja iz istorije, Putin je govorio i o događajima iz proteklih 20 godina, koji su doveli Ukrajinu do pozicije u kojoj je sada i što je još bitnije, ulogu Amerike u svemu tome, što će predstvljati vijest za većinu gledalaca - navodi novinar ruske novinske agencije.

Putin je govorio i o neefikasnosti sankcija, jer je administracija Bijele kuće, u nastojanju da uništi Rusiju, omogućila Ruskoj Federaciji da postane najjača ekonomija u Evropi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    23h 47m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    13h 0m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    12h 31m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    12h 54m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    8h 47m
    0