Изложба Милоша Поповића 22. септембра у Београду

19.09.2021. 20:40
0
ИЗВОР: citajfilter.com

Академски сликар Милош Поповић из Источног Сарајева у сриједу, 22. септембра, у 19.00 часова отвара самосталну изложбу ”Простор тишине” у Кући краља Петра I у Београду. Ово је Милошева прва самостална изложба у Београду и долази као својеврсно признање за сав досадашањи успјешан рад нашег суграђанина.

Милош каже да му је изузетна част излагати у овом простору јер се ради о стогодишњој породичној вили, у којој је живио краљ Петар 20-тих година прошлог вијека. Претворена је у репрезентативан, високо функционалан објекат намјењен организацији програма и догађаја у области културе.

-Ово је моја шеста самостална изложба, а четврта из циклуса “Простор тишине”. Представићу се са 11 слика рађених уљем на платну, насталих у задње 4 године. Дуги низ година у мени тиња жеља за излагањем у Београду. Више је разлога који ме везују за тај град. Годинама уназад нисам пропуштао све значајније догађаје везане за ликовну умјетност. Од периода када је Народни музеј био затворен и само понекад отварао један мањи дио поводом ретроспективних изложби (Паја Јовановић, Влахо Буковац), до отварања Музеја савремене умјетности, легата Петра Лубарде, Изложбе Алберта Дирера и његових савременика у конаку Kнегиње Љубице. Све то су догађаји због којих сам радо долазио. Затим познатства са београдским умјетницима. Све то скупа ме учврстило у намјери да свој рад изложим пред београдском публиком.- истакао је Поповић.

Коментари 0
Повезане вијести
На данашњи дан рођен Сава Шумановић - сликао боље и од Сезана На данашњи дан рођен Сава Шумановић - сликао боље и од Сезана
Уз помоћ рапидографа Мирјана ствара слике Уз помоћ рапидографа Мирјана ствара слике
Самостална изложба слика Наташе Гојковић у Источном Новом Сарајеву Самостална изложба слика Наташе Гојковић у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
 • Сјећања Хрешана на долазак Аустроугарске империје у БиХ
  1h 43m
  0
 • Наташи Ћејић потребна наша помоћ
  10h 51m
  2
 • Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)
  7h 38m
  1
 • Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
  7h 28m
  6
 • Преминуо глумац Саша Петровић
  11h 34m
  1