Izložba Miloša Popovića 22. septembra u Beogradu

19.09.2021. 20:40
0
IZVOR: citajfilter.com

Akademski slikar Miloš Popović iz Istočnog Sarajeva u srijedu, 22. septembra, u 19.00 časova otvara samostalnu izložbu ”Prostor tišine” u Kući kralja Petra I u Beogradu. Ovo je Miloševa prva samostalna izložba u Beogradu i dolazi kao svojevrsno priznanje za sav dosadašanji uspješan rad našeg sugrađanina.

Miloš kaže da mu je izuzetna čast izlagati u ovom prostoru jer se radi o stogodišnjoj porodičnoj vili, u kojoj je živio kralj Petar 20-tih godina prošlog vijeka. Pretvorena je u reprezentativan, visoko funkcionalan objekat namjenjen organizaciji programa i događaja u oblasti kulture.

-Ovo je moja šesta samostalna izložba, a četvrta iz ciklusa “Prostor tišine”. Predstaviću se sa 11 slika rađenih uljem na platnu, nastalih u zadnje 4 godine. Dugi niz godina u meni tinja želja za izlaganjem u Beogradu. Više je razloga koji me vezuju za taj grad. Godinama unazad nisam propuštao sve značajnije događaje vezane za likovnu umjetnost. Od perioda kada je Narodni muzej bio zatvoren i samo ponekad otvarao jedan manji dio povodom retrospektivnih izložbi (Paja Jovanović, Vlaho Bukovac), do otvaranja Muzeja savremene umjetnosti, legata Petra Lubarde, Izložbe Alberta Direra i njegovih savremenika u konaku Kneginje Ljubice. Sve to su događaji zbog kojih sam rado dolazio. Zatim poznatstva sa beogradskim umjetnicima. Sve to skupa me učvrstilo u namjeri da svoj rad izložim pred beogradskom publikom.- istakao je Popović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na današnji dan rođen Sava Šumanović - slikao bolje i od Sezana Na današnji dan rođen Sava Šumanović - slikao bolje i od Sezana
Uz pomoć rapidografa Mirjana stvara slike Uz pomoć rapidografa Mirjana stvara slike
Samostalna izložba slika Nataše Gojković u Istočnom Novom Sarajevu Samostalna izložba slika Nataše Gojković u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
 • Sokočanin uhapšen zbog ubistva u pokušaju
  22h 26m
  0
 • Posni medenjaci
  23h 18m
  0
 • Koliko mladence u Srpskoj danas košta prosječna svadba
  21h 33m
  5
 • Dječak na vječnoj straži: Priča o Spomenku Gostiću i besmislu rata
  18h 12m
  3
 • Tri lica ušla u obilježeno minsko polje, jedno poginulo
  13h 39m
  1