Јовани Лилић из Власенице прво мјесто за најљепшу пјесму о Републици Српској

05.02.2022. 12:30
0
ИЗВОР: СРНА

Ученица шестог разреда Основне школе /ОШ/ "Вук Караџић" из Власенице Јована Лилић побједник је литерарног конкурса који је брчанско Српско просвјетно и културно друштво /СПКД/ "Просвјета" расписало поводом 30 година од обнове рада овог друштва и 30. рођендана Републике Српске.

Пјесма "Отаџбина је њива на којој се непрестано сије и жање" изабрана је као најбоља међу 47 радова ученика основних школа из Републике Српске који су писали о једној од три задате теме: "И блато је дио родне груде", "Растемо у слободи" и "Отаџбина је њива на којој се непрестано сије и жање".

Лилићева је у награђеној пјесми представила Републику Српску као једину отаџбину коју сви требају да воле.

 Она је новинарима изјавила да јој је ово прва награда коју добија за своје стихове.

 

 - Од малена много читам и пишем. Писање је велика обавеза јер треба наћи инспирацију, али ја сам упорношћу развијала таленат и моји стихови долазе из срца и душе - навела је награђена ученица.

Јована је члан новинарске секције, а свој таленат исказала је и кроз учешће у пројекту "Мала школа новинарства", који је посвећен медијском описмењавању школараца.

Она је захвалила учитељици Весни Ђурић, која је на почетку школовања препознала њен таленат, али и разредним старјешини Јованки Дракулић, која њене радове редовно шаље на конкурсе, те другарима који су јој велика подршка.

Директор ОШ "Вук Караџић" Данка Милић Кезуновић изјавила је новинарима да је поносна на награђену ученицу, али и да у школи имају много талентоване дјеце која су, осим по литерарним, позната и по ликовним и спортским успјесима.

Она је навела да у школи дјелује тим за талентовану дјецу који их правилно усмјерава ка њиховим талентима и вјештинама.

- Тим који предводи наставница енглеског језика Данијела Мекић улаже много напора да дјецу наведе да покажу свој таленат - рекла је Кезуновићева.

Власеничка ОШ "Вук Караџић" је једина у источном дијелу Републике Српске добила ознаку "I-tvining" школе јер су у пракси показали да су спремни да младима приближе европско образовање.

"I-tvining" је образовни портал који размјењује праксу ученика и наставника широм Европе.

Коментари 0
Повезане вијести
Говедарица позвао Додика да смијени Мирослава Краљевића Говедарица позвао Додика да смијени Мирослава Краљевића
Власеница: Општина награђена за најбољи систем за планирање и управљање развојем у 2019. години Власеница: Општина награђена за најбољи систем за планирање и управљање развојем у 2019. г...
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    15h 2m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    4h 58m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    16h 49m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    12h 29m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    15h 49m
    0