Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела

04.10.2024. 13:09
0
ИЗВОР: klix.ba

Према фотографији забиљеженој код Комадиновог врела, јасно је видљиво да је цеста потпуно нестала због бујица и одрона који су погодили подручје Јабланице.

Ово потврђује ранију информацију да је Јабланица одсјечена од остатка Босне и Херцеговине и са јужне стране, односно правца Мостара.

Нешто раније, Горска служба спасавања (ГСС) Јабланица позвала је становнике да се јаве за помоћ ГСС-у и ватрогасцима, како би заједничким снагама покушали спасити угрожене због поплава које су изазвале обилне падавине током ноћи. Потврђено је да је Јабланица у потпуности блокирана.

- Полиција нас је обавијестила да је блокирана и пруга. У Јабланицу се тренутно не може ни ући, нити изаћи. Фиксни телефони раде, али мобилна телефонија нема сигнала - навели су из ГСС-а.

Због великих бујица и одрона, угрожено је многобројно становништво, а према доступним информацијама, има велики број повријеђених и несталих особа.

Ситуација се и даље не смирује, а стање на цестама остаје промјењиво. Из БИХАМК-а упозоравају возаче да буду максимално опрезни приликом вожње, док је Влада ХНК упозорила грађане да не крећу на пут према Јабланици и Коњицу.

Власти ХНК су затражиле помоћ виших нивоа власти, укључујући Оружане снаге Босне и Херцеговине, и истакле да се ради на активирању хеликоптера за спашавање дјетета у Јабланици.

Коментари 0
Повезане вијести
Хуманитарни број 17023 за помоћ становништву погођеном поплавама Хуманитарни број 17023 за помоћ становништву погођеном поплавама
Новинари се пробили до Доње Јабланице: "Четрдесет људи се води као нестало" Новинари се пробили до Доње Јабланице: "Четрдесет људи се води као нестало"
До сада 14 погинулих у невремену До сада 14 погинулих у невремену
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Округли сто о насиљу - Потребно строго санкционисати насилнике
    23h 18m
    1
  • Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО)
    18h 39m
    2
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    2h 7m
    0
  • Знате ли шта кисела вода ради тијелу?
    19h 49m
    0
  • Бесплатни мамографски прегледи 12. октобра
    21h 58m
    0