Кина подржава напоре СЗО да истражи поријекло ковида-19

07.05.2020. 11:37
0
ИЗВОР: СРНА

Кина је саопштила данас да подржава напоре Свјетске здравствене организације (СЗО) да се обави истрага о поријеклу пандемије обољења ковид-19.

Портпарол Министарства спољних послова Хуа Чуњинг рекла је да се Пекинг противи напорима САД и још неких земаља да се ово питање политизује и да се напада Кина.

Одговарајући на коментар предсједника САД Доналда Трампа у којем је упоредио пандемију са нападима на Перл Харбур и Свјетски трговински центар, Хуа је рекла да је непријетаљ са којим се Америка суочава вирус корона, а не Кина.

Она је оптужила америчког државног секретара Мајкла Помпеа да једним лажима прикрива друге када континуирано напада Пекинг поводом пандемије.

Хуа је поновила да је Кина транспарентна када је ријеч о ковиду-19, обољењу које се појавило у Кини крајем прошле године.

Она је напоменула да амерички политичари неосновано износе оптужбе против Кине.

Портпарол Министарства спољних послова додала је да се Пекинг противи мијешању САД у унуташње послове Кине поводом одлуке Стејт департмента да одгоди подношење извјештаја Конгресу са процјеном о томе да ли Хонг Конг има довољну аутономију од Кине да би могао да настави да ужива специјални статус од стране Америке.

Коментари 0
Повезане вијести
Тону градови у Кини Тону градови у Кини
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Е-цигарете стижу из Кине и Малезије Е-цигарете стижу из Кине и Малезије
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 48m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 2m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 52m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 17m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    17h 7m
    0