Кинези би могли градити нови водоводни систем у Источном Сарајеву

06.10.2021. 11:43
2
ИЗВОР: Катера

Директор кинеске компаније "Sinodro Bureau 7CO ltd" за БиХ, која се бави реализацијом крупних инфраструктурних пројеката, Фенг Веи посјетио је јутрос град Источно Сарајево и разговарао са градоначелником Љубишом Ћосићем.

Ћосић је ову информацију са грађанима подијелио на својој "Фејсбук" страници, гдје је навео да је одржан "веома користан састанак".

- Разговарали смо о реализацији великих инфраструктурних пројеката на подручју нашег града и договорили да ће Градска управа припремити прелиминарне информације које се тичу неколико пројеката - навео је Ћосић.

Између осталог, Ћосић истиче да се ти пројекти односе на пројекат водоснабдијевања града, пројекат повезивања Источног Новог Сарајева и Пала тунелом, пројекат изградње гондоле од Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе до Јахорине, те могућности инвестирања у изградњу вјетроелектрана са акцентом на Соколац и планинске дијелове града Источно Сарајево.

- Ова компанија у Републици Српској тренутно гради хидроелектрану на ријеци Неретви у Улогу, за коју очекују да ће је завршити до 2023. године, изводи припремне радове за изградњу дионице ауто-пута од Бањалуке до Мркоњић Града, а припрема се и за инвестицију у изградњу цементаре у близини Приједора - навео је Ћосић на својој "Фејсбук" страници.

Напомиње да је ријеч о веома значајној компанији која све своје пројекте реализује по принципу "кључ у руке", уз обезбијеђено финансирање, пројектовање и извођење радова.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Drazen 07.10.2021. 17:52
  Jesmo li dotle dosli, da oprpstite "pozdravio" vas je Milo i Vucic!
  Dace bog, gledacete vasu djecu kako cvile
  ..
 • Generic placeholder image
  Nataša 07.10.2021. 09:33
  To znači da opštine, gradska uprava i ViK ne mogu više da se zaduže pa da iz tih sredstava finansiraju projekte i uposle domaće kompanije. Sad će angažovati kineski kapital i njihove izvođače, pa ćemo uskoro biti u situaciji kao Crna Gora, jer garancija za ovaj projekat je voda, šuma, zemlja...Kinezi ima da zarade na kreditu i na radovima!
Повезане вијести
Привремене обуставе саобраћаја на подручју града Источно Сарајево Привремене обуставе саобраћаја на подручју града Источно Сарајево
Покретање поступка усклађивања редова вожње аутобуских линија Покретање поступка усклађивања редова вожње аутобуских линија
ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
Најчитаније
 • Сокочани ухашени због тешке крађе
  18h 3m
  2
 • Упозорење на невријеме - апел пољопривредницима
  13h 32m
  0
 • СИПА: Ухапшена једна особа због превара у служби
  16h 34m
  1
 • Дојаве о бомбама широм Сарајева
  18h 15m
  0
 • Тридесет година од како су Вукашиновиће убиле комшије
  13h 37m
  2