Kinezi bi mogli graditi novi vodovodni sistem u Istočnom Sarajevu

06.10.2021. 11:43
2
IZVOR: Katera

Direktor kineske kompanije "Sinodro Bureau 7CO ltd" za BiH, koja se bavi realizacijom krupnih infrastrukturnih projekata, Feng Vei posjetio je jutros grad Istočno Sarajevo i razgovarao sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem.

Ćosić je ovu informaciju sa građanima podijelio na svojoj "Fejsbuk" stranici, gdje je naveo da je održan "veoma koristan sastanak".

- Razgovarali smo o realizaciji velikih infrastrukturnih projekata na području našeg grada i dogovorili da će Gradska uprava pripremiti preliminarne informacije koje se tiču nekoliko projekata - naveo je Ćosić.

Između ostalog, Ćosić ističe da se ti projekti odnose na projekat vodosnabdijevanja grada, projekat povezivanja Istočnog Novog Sarajeva i Pala tunelom, projekat izgradnje gondole od Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže do Jahorine, te mogućnosti investiranja u izgradnju vjetroelektrana sa akcentom na Sokolac i planinske dijelove grada Istočno Sarajevo.

- Ova kompanija u Republici Srpskoj trenutno gradi hidroelektranu na rijeci Neretvi u Ulogu, za koju očekuju da će je završiti do 2023. godine, izvodi pripremne radove za izgradnju dionice auto-puta od Banjaluke do Mrkonjić Grada, a priprema se i za investiciju u izgradnju cementare u blizini Prijedora - naveo je Ćosić na svojoj "Fejsbuk" stranici.

Napominje da je riječ o veoma značajnoj kompaniji koja sve svoje projekte realizuje po principu "ključ u ruke", uz obezbijeđeno finansiranje, projektovanje i izvođenje radova.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Drazen 07.10.2021. 17:52
    Jesmo li dotle dosli, da oprpstite "pozdravio" vas je Milo i Vucic!
    Dace bog, gledacete vasu djecu kako cvile
    ..
  • Generic placeholder image
    Nataša 07.10.2021. 09:33
    To znači da opštine, gradska uprava i ViK ne mogu više da se zaduže pa da iz tih sredstava finansiraju projekte i uposle domaće kompanije. Sad će angažovati kineski kapital i njihove izvođače, pa ćemo uskoro biti u situaciji kao Crna Gora, jer garancija za ovaj projekat je voda, šuma, zemlja...Kinezi ima da zarade na kreditu i na radovima!
Povezane vijesti
Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta
Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva
ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    20h 42m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    18h 17m
    7
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    23h 25m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    4h 16m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    2h 43m
    0