Компанија м:тел додијелила стипендије успјешним студентима (ФОТО)

08.02.2022. 13:27
0
ИЗВОР: Катера

Свечана додјела стипендија, које компанија м:тел већ 12. годину заредом уручује најуспјешнијим студентима електротехничких и природноматематичких факултета у БиХ, одржана је данас на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву.

М:тел-ове стипендије ове године је добило осам студената Електротехничког факулетата из Источног Сарајева, као и један студент Електротехничког факултета у Бањој Луци.

Слика

Фото: Катера

Јелена Триван, генерални директор компаније м:тел, изразила је задовољство што су и ове године најбољи студенти електротехнике из Источног Сарајева и Бање Луке постали м:стипендисти, те им упутио искрене честитке.

- Хоћемо да студентима дамо подршку за вријеме студирања, посао након студирања, стручну праксу за вријеме студирања, а све са разлогом да остану у земљи коју воле – рекла је Триван након свечане додјеле стипендија.

Она је подсјетила да је м:тел престижна компанија, која је брзо развија, те да Телеком групација ради у ЕУ и територији Балкана и поручила студентима да у овој компанију могу наћи своје мјесто, пристојну плата, а у вријеме студирања и подршку.

-  Морам да кажем да преко тридесет стипендиста већ ради у компанији м:тел и очекујем да ће и студенти који су данас потписали стипендије бити дио наше породице – истакла је Триван.

Декан Електротехничког факултета у Источном Сарајеву Божидар Поповић рекао је да је до сада око 70 студената овог факултета било стипендисти м:тел компаније.

- Драго нам је што је компанија м:тел у нама препознала  озбиљног партнера, као и квалитет наших студената. Поносан сам на студенте који су потврдили да наши студенти марљиво раде, вриједе и искључиво својим знањем остварују своје циљеве – рекао је Поповић.

Слика

Фото: Катера

Сара Глуховић, студент треће године на смјеру рачунарство и информатика, истакла је да је стипендија подстицај и мотив за даљи труд и залагање, али и велика част, с обзиром на то да је додјељује једна велика компанија.

-  Видим себе у овој компанији јер је то једна од компанија која цијени запослене, пружа огромну могућности и која ће дефинитивно бити прва станица на којој ћу жељети да стекнем искуство - рекла је Глуховићева.

М:стипендије се додјељују у оквиру друштвено одговорног пословања компаније м:тел, и то студентима факултета са примарном везом са дјелатношћу компаније који имају просјек оцјена осам и изнад осам. Стипендисти ће до краја првог циклуса студија од м:тел-а добијати мјесечни износ од по 300 КМ, али и шансу да у компанији проведу мјесец дана на стручној пракси, те прилику за запослење у овој компанији по завршетку студија.

Коментари 0
Повезане вијести
Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору
Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана
Знамо ли како превенирати насиље и његове посљедице у дигиталном окружењу? Знамо ли како превенирати насиље и његове посљедице у дигиталном окружењу?
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 55m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 28m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 54m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 7m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 36m
    3