Квалитетна утакмица у Војковићима, Фамос бољи од Љубића

08.10.2023. 19:00
0
ИЗВОР: sport.dc

Фудбалери Фамоса су у 10. колу Прве лиге Републике Српске савладали на свом терену Љубића 2:1.

Из прве праве шансе на утакмици видјели смо и гол. Играла се пета минута меча када је Младен Перовић убацио са лијеве стране, Огњен Стјепановић са друге стативе идеално спустио лопту главом за Данела Блажића, а десни бек Моториста у паду из волеја ефектно погађа за 1:0.

Није тај гол пореметио госте из Прњавора, напротив, као да су се тада тек разбудили. Добро су се бранили, а онда тражили своје шансе из брзих контрих. У двије такве ситуације одбрана Фамоса у посљедњи тренутак блокира пасове на пенал за саме играче Љубића и чува свој гол.

Тражили су у Фамосу фокус на те ситуације, упозоровали да се мора ичи јаче у дуеле, те се треба бити смиренији и не допуштати гостима да развију акцију. У 15. минути Дејан Бањац проба шут са неких 17 метара, Игор Рончевић је на правом мјесту и брани тај ударац. Четири минуте касније још једна шанса за госте. Послије одличног корнера Драгана Југовића, Видовић враћа лопту на прву стативу, Бањац шутира, Рончевић брани. Гости траже да је лопта прешла линију, Бутулија показује фаул у нападу.

Није Фамос од постигнутог гола никако успјевао да запријети озбиљније голу Алексе Ступара. Иако су долазили до казненог простора, некако је недостајао тај завршни пас да се уђе у зрелу прилику. Пробао је Аднан Вранешић по уласку у игру, иде лопта ван оквира гола, док је Видовић одлично уклизао након снажног шута Хркала. Лопта га од тијела погађа и у руку, нема говора о казненом ударцу.

Проблем за Фамос био је и тај излазак Николе Даниловића. Већ на самом загријавању осјетио је бол у леђима поново, па је већ од прве минуте на загријавање отишао Вранешић, а Даниловић је издржао мање од пола сата и морао је ван терена.У финишу утакмице још по једна шанса на обје стране. Прво Љубић има корнер, Бањац се не нада лопти и са три метра пребацује читав гол. На другој страни брза контра, Тешановић са лијеве стране шаље приземан пас у средину гдје лопту чека Огњен Стјепановић да је спроведе у мрежу, али правовременом реакцијом дефанзивца Љубића и клизећим стартом отклања се та опасност и иде се на полувријеме при резултату 1:0 за домаће.

Кренуо је Љубић ангажованије у другом полувремену, са жељом да дођу до изједначења, али прве шансе припадају домаћој екипи. У 51. минути Младен Перовић шутира из слободног ударца са двадесетак метара, иде лопта мало изнад пречке. Четири минуте касније Дарко Хркало је искористио своју

брзину, протрчао поред Јована Милановића врло лако и ушао у казнени простор, гдје се намјештао на шут, али одбрана Љубића у посљедњи тренутак отклања опасност.

Љубић до изједначујућег поготка долази у 62. минуту утакмице. Изборио се Никола Бабић уз лијеву аут линију са Марком Марковићем, издржао и по који ударац, убацио у средину гдје Франко Абрего на кратко реагује, избија лопту, али само до висине шеснаестерца одакле Драган Југовић погађа за 1:1.

Само три минуте касније Фамос враћа водство. Корнер је извео Младен Перовић, а Марко Марковић са друге стативе главом тресе мрежу за 2:1. Гости сматрају да је ту било фаула у нападу, па настаје велика

гужва, послије које судија Данко Бутулија показује пет жутих картона домаћој екипи, те жути картон тренеру гостије Милану Станивуковићу и црвени картон резервном играчу Борису Жижку.

Добар напад гости изводе у 82. минути, Александар Жижак пада у казненом простору након дуела са Блажићем, гости траже пенал, али га и не добијају. На другој страни одличан напад Фамоса, Франко Абрего се преселио у напад, одлично центрирао са десне стране, Младен Перовић главом са друге стативе спушта лопту, а Драшко Куљанин из непосредне близине не успјева главом да погоди гол Ступара.

До краја утакмице није више било промјене резултата, па Фамос слави побједу 2:1.ФАМОС – ЉУБИЋ 2:1 (1:0)

Стадион „Бранислав Лубура“

Гледалаца: 150

Судија: Данко Бутулија (Бања Лука)

Стријелци: 1:0 Блажић 5, 1:1 Југовић 62, 2:1 Марковић 65

Жути картони: Тешановић, Вранешић, Војводић (тренер), Кокот (помоћни тренер), Ристовић (физиотерапеут), Марковић, Тиро, Шкрба (Фамос)Милановић, Југовић, Видовић Станивуковић (тренер) (Љубић)

Црвени картон: Борис Жижак (Љубић) 66

ФАМОС: Рончевић, Абрего, Стјепановић (од 73. Куљанин), Хркало, Перовић, Даниловић (од 28. Вранешић (од 78. Тиро)), Тешановић, Лазић, Пирт (од 78. Шкрба), Марковић, Блажић

ЉУБИЋ: А. Ступар, Радаковић, Мишић (од 74. Стаменковић), Милановић (од 74 Субић), А. Жижак, Југовић, Граховац, Бањац (од 90. Ковачевић), Бабић, М. Ступар, Видовић.

Коментари 0
Повезане вијести
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    21h 45m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    22h 56m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    4h 36m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    7h 35m
    3
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    23h 55m
    0