Kvalitetna utakmica u Vojkovićima, Famos bolji od Ljubića

08.10.2023. 19:00
0
IZVOR: sport.dc

Fudbaleri Famosa su u 10. kolu Prve lige Republike Srpske savladali na svom terenu Ljubića 2:1.

Iz prve prave šanse na utakmici vidjeli smo i gol. Igrala se peta minuta meča kada je Mladen Perović ubacio sa lijeve strane, Ognjen Stjepanović sa druge stative idealno spustio loptu glavom za Danela Blažića, a desni bek Motorista u padu iz voleja efektno pogađa za 1:0.

Nije taj gol poremetio goste iz Prnjavora, naprotiv, kao da su se tada tek razbudili. Dobro su se branili, a onda tražili svoje šanse iz brzih kontrih. U dvije takve situacije odbrana Famosa u posljednji trenutak blokira pasove na penal za same igrače Ljubića i čuva svoj gol.

Tražili su u Famosu fokus na te situacije, upozorovali da se mora iči jače u duele, te se treba biti smireniji i ne dopuštati gostima da razviju akciju. U 15. minuti Dejan Banjac proba šut sa nekih 17 metara, Igor Rončević je na pravom mjestu i brani taj udarac. Četiri minute kasnije još jedna šansa za goste. Poslije odličnog kornera Dragana Jugovića, Vidović vraća loptu na prvu stativu, Banjac šutira, Rončević brani. Gosti traže da je lopta prešla liniju, Butulija pokazuje faul u napadu.

Nije Famos od postignutog gola nikako uspjevao da zaprijeti ozbiljnije golu Alekse Stupara. Iako su dolazili do kaznenog prostora, nekako je nedostajao taj završni pas da se uđe u zrelu priliku. Probao je Adnan Vranešić po ulasku u igru, ide lopta van okvira gola, dok je Vidović odlično uklizao nakon snažnog šuta Hrkala. Lopta ga od tijela pogađa i u ruku, nema govora o kaznenom udarcu.

Problem za Famos bio je i taj izlazak Nikole Danilovića. Već na samom zagrijavanju osjetio je bol u leđima ponovo, pa je već od prve minute na zagrijavanje otišao Vranešić, a Danilović je izdržao manje od pola sata i morao je van terena.U finišu utakmice još po jedna šansa na obje strane. Prvo Ljubić ima korner, Banjac se ne nada lopti i sa tri metra prebacuje čitav gol. Na drugoj strani brza kontra, Tešanović sa lijeve strane šalje prizeman pas u sredinu gdje loptu čeka Ognjen Stjepanović da je sprovede u mrežu, ali pravovremenom reakcijom defanzivca Ljubića i klizećim startom otklanja se ta opasnost i ide se na poluvrijeme pri rezultatu 1:0 za domaće.

Krenuo je Ljubić angažovanije u drugom poluvremenu, sa željom da dođu do izjednačenja, ali prve šanse pripadaju domaćoj ekipi. U 51. minuti Mladen Perović šutira iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ide lopta malo iznad prečke. Četiri minute kasnije Darko Hrkalo je iskoristio svoju

brzinu, protrčao pored Jovana Milanovića vrlo lako i ušao u kazneni prostor, gdje se namještao na šut, ali odbrana Ljubića u posljednji trenutak otklanja opasnost.

Ljubić do izjednačujućeg pogotka dolazi u 62. minutu utakmice. Izborio se Nikola Babić uz lijevu aut liniju sa Markom Markovićem, izdržao i po koji udarac, ubacio u sredinu gdje Franko Abrego na kratko reaguje, izbija loptu, ali samo do visine šesnaesterca odakle Dragan Jugović pogađa za 1:1.

Samo tri minute kasnije Famos vraća vodstvo. Korner je izveo Mladen Perović, a Marko Marković sa druge stative glavom trese mrežu za 2:1. Gosti smatraju da je tu bilo faula u napadu, pa nastaje velika

gužva, poslije koje sudija Danko Butulija pokazuje pet žutih kartona domaćoj ekipi, te žuti karton treneru gostije Milanu Stanivukoviću i crveni karton rezervnom igraču Borisu Žižku.

Dobar napad gosti izvode u 82. minuti, Aleksandar Žižak pada u kaznenom prostoru nakon duela sa Blažićem, gosti traže penal, ali ga i ne dobijaju. Na drugoj strani odličan napad Famosa, Franko Abrego se preselio u napad, odlično centrirao sa desne strane, Mladen Perović glavom sa druge stative spušta loptu, a Draško Kuljanin iz neposredne blizine ne uspjeva glavom da pogodi gol Stupara.

Do kraja utakmice nije više bilo promjene rezultata, pa Famos slavi pobjedu 2:1.FAMOS – LjUBIĆ 2:1 (1:0)

Stadion „Branislav Lubura“

Gledalaca: 150

Sudija: Danko Butulija (Banja Luka)

Strijelci: 1:0 Blažić 5, 1:1 Jugović 62, 2:1 Marković 65

Žuti kartoni: Tešanović, Vranešić, Vojvodić (trener), Kokot (pomoćni trener), Ristović (fizioterapeut), Marković, Tiro, Škrba (Famos)Milanović, Jugović, Vidović Stanivuković (trener) (Ljubić)

Crveni karton: Boris Žižak (Ljubić) 66

FAMOS: Rončević, Abrego, Stjepanović (od 73. Kuljanin), Hrkalo, Perović, Danilović (od 28. Vranešić (od 78. Tiro)), Tešanović, Lazić, Pirt (od 78. Škrba), Marković, Blažić

LjUBIĆ: A. Stupar, Radaković, Mišić (od 74. Stamenković), Milanović (od 74 Subić), A. Žižak, Jugović, Grahovac, Banjac (od 90. Kovačević), Babić, M. Stupar, Vidović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka
U subotu godišnji koncert KUD-a „Bratstvo“ u Vojkovićima U subotu godišnji koncert KUD-a „Bratstvo“ u Vojkovićima
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    18h 3m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    19h 18m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    23h 36m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    15h 11m
    0
  • Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 20m
    0