U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu rođene dvije bebe

14.08.2019. 08:20
0

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u protekla 24 časa rođeni su jedan dječak i jedna djevojčica. Na bolničko liječenje primljena su 42 pacijenta.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo je u protekla 24 časa imala jednu tehničku intervenciju otvaranja stana u Spasovdanskoj ulici.

Grad je ovoga jutra uredno snabdijeven vodom.

Danas će, zbog planiranih radova u TS 110/35/10 kV Sokolac organizovanih od strane preduzeća ”Elektroprenos BiH”, u periodu od 9:00 do 18:00 časova, napajanje električnom energijom na području opštine Sokolac će biti obezbijeđeno samo u užem centru grada. Pod naponom će ostati dalekovodi KO Dom zdravlja i DV Novo selo – do TS Vrelo Bioštice.

U većem dijelu RS jutros pada kiša i vozi se po mokrim i klizavim kolovozima. U Semberiji, istočnom dijelu RS i Hercegovini još uvijek nema padavina, pa se vozi uz povoljne uslove za vožnju.

Na putevima u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, dok u donjem Podrinju skrećemo pažnju na maglu.

Vozače upozoravamo da budu oprezni pri vožnji, da je prilagode uslovima na putu, da drže odstojanja između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

U toku su radovi na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu M-18, na dionici Krupac-granica RS (Bogatići), na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafore). Radovi su planirani do 31. 12. 2019. godine.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina su zabilježeni u većini područja.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Sredinom dana prestanak padavina u Krajini, a u ostalim područjima postepeno tokom poslijepodneva ili krajem dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 17 do 23, na jugu od 24 do 30 stepeni

U Istočnom Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 22 stepena Celzijusova

Komentari 0
Povezane vijesti
Bespovratna sredstva poslovnim subjektima za inovativne ideje
Grad je jutros bogatiji za jednog stanovnika
Luka Bojanić iz Istočnog Sarajeva učestvuje na Panonia Super Fights Pro u Tuzli
Najčitanije
 • Ko je odgovoran za smrt bebe u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu?
  21.02.2020
  7
 • Biljana Abula – prva žena pilot putničkog aviona
  22h 28m
  6
 • Zbog zloupotrebe karata obustavljeno besplatno skijanje na Jahorini
  21.02.2020
  6
 • Za stimulativne otpremnine se prijavilo oko 780 zaposlenih
  21.02.2020
  0
 • U stravičnoj saobraćajnoj nesreći smrtno stradao pješak
  22.02.2020
  0