Bajden proglasio vanredno stanje u SAD

06.06.2022. 20:25
1
IZVOR: tanjug.rs

Američki predsjednik Džozef Bajden proglasio je danas vanredno stanje u zemlje zbog opasnosti od nedostatka kapaciteta za proizvodnju električne energije i produžio oslobađanje od dažbina na uvoz solarnih panela iz Azije, saopštila je Bijela kuća.

- Struja je osnovni dio modernog života koja napaja domove, kompanije i industriju. Ključna je za funkcionisanje glavnih sektora ekonomije, takođe i bolnica, škola, javnog saobraćaja i odbrane. Čak i izolovani prekidi struje mogu da imaju katastrofalne zdravstvene i ekonomske posljedice - naveo je Bajden, prenijela je Bijela kuća u saopštenju.

On je rekao da je sada potreban snažan i pouzdan energetski sistem, i da nije samo osnovna ljudska potreba, već je kritična za nacionalnu bezbjednost i pitanje odbrane.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Spgha 07.06.2022. 03:32
    Dabogda pocrkali
Povezane vijesti
Građani mogu od ERS tražiti nove račune za prošlu godinu Građani mogu od ERS tražiti nove račune za prošlu godinu
Božović: Hitno pokrenuti inicijativu za vraćanje cijene električne energije na iznos prije donošenja odluke o uvođenju „blok tarife“ Božović: Hitno pokrenuti inicijativu za vraćanje cijene električne energije na iznos prije ...
Bajden poručio da mu je pamćenje odlično, pa nakon par minuta pomiješao Egipat i Meksiko (VIDEO) Bajden poručio da mu je pamćenje odlično, pa nakon par minuta pomiješao Egipat i Meksiko (V...
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    19h 0m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    20h 11m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    21h 37m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    21h 42m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    21h 10m
    0