Besplatni sistematski pregledi u Bolnici „Srbija“ za boračku populaciju iz Istočnog Novog Sarajeva

08.02.2023. 17:26
0
IZVOR: katera.news

Iz opštine Istočno Novo Sarajevo obavještavaju borce Vojske Republike Srpske, koji imaju kategorisan status borca, da je u Bolnici Srbija za njih obezbijeđen besplatan sistematski pregled.

Kako je naveo načelnik ove opštine Jovan Katić, pregled uključuje osnovne laboratorijske nalaze, rentgen pluća, ultrazvuk abdomena, internistički pregled, specijalistički pregled pulmologa i specijalistički pregled hirurga.

Prijava mora sadržati čitko ispunjen i potpisan Prijavni obrazac (dostupan na Portirnici Opštine Istočno Novo Sarajevo), dokaz o prijavi prebivališta na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo (CIPS), te potvrdu kategorisanog statusa borca - kopiju rješenja o kategorizaciji (ukoliko je proveden postupak kategorizacije, a nemate primjerak rješenja, isti možete izvaditi u Opštini Istočno Novo Sarajevo, kancelarija 16 – Odjeljenje za opštu upravu, boračko – invalidska zaštita).

Kompletiranu dokumentaciju potrebno je predati radnim danima u periodu od 11. 00 do 14. 00 časova u kancelariju 33 ili na Portirnicu ove opštine.

- Poziv je otvoren do petka, 17. februara, do kraja radnog vremena, a dinamika pregleda će biti organizovana u skladu s brojem prijava i po redoslijedu prijavljivanja na osnovu spiska koji će Opštinska uprava dostaviti bolnici „Srbija“ – naveo je Katić.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Sofijanić: Posao pedijatrijske sestre je najljepši na svijetu Sofijanić: Posao pedijatrijske sestre je najljepši na svijetu
Teško povrijeđen motociklista u saobraćajnoj nezgodi u Dečanskoj ulici Teško povrijeđen motociklista u saobraćajnoj nezgodi u Dečanskoj ulici
Udes u Dečanskoj ulici (FOTO) Udes u Dečanskoj ulici (FOTO)
Najčitanije
 • Prijavljen muškarac iz Han Pijeska zbog klevete na „Fejsbuku“
  10h 38m
  0
 • U saobraćajnoj nezgodi na Ravnoj Romaniji teško povrijeđen vozač
  12h 11m
  0
 • Miloš Crnjanski - najpoetičniji srpski pisac, autor "Seoba"
  13h 18m
  0
 • Reakcija OBO „Ilidžanski borac“ na objavu Adnana Rondića
  8h 15m
  0
 • Osumnjičeni da su krali meso sa stočnog groblja pa ga prodavali
  8h 46m
  0