Besplatni sistematski pregledi u Bolnici „Srbija“ za boračku populaciju iz Istočnog Novog Sarajeva

08.02.2023. 17:26
0
IZVOR: katera.news

Iz opštine Istočno Novo Sarajevo obavještavaju borce Vojske Republike Srpske, koji imaju kategorisan status borca, da je u Bolnici Srbija za njih obezbijeđen besplatan sistematski pregled.

Kako je naveo načelnik ove opštine Jovan Katić, pregled uključuje osnovne laboratorijske nalaze, rentgen pluća, ultrazvuk abdomena, internistički pregled, specijalistički pregled pulmologa i specijalistički pregled hirurga.

Prijava mora sadržati čitko ispunjen i potpisan Prijavni obrazac (dostupan na Portirnici Opštine Istočno Novo Sarajevo), dokaz o prijavi prebivališta na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo (CIPS), te potvrdu kategorisanog statusa borca - kopiju rješenja o kategorizaciji (ukoliko je proveden postupak kategorizacije, a nemate primjerak rješenja, isti možete izvaditi u Opštini Istočno Novo Sarajevo, kancelarija 16 – Odjeljenje za opštu upravu, boračko – invalidska zaštita).

Kompletiranu dokumentaciju potrebno je predati radnim danima u periodu od 11. 00 do 14. 00 časova u kancelariju 33 ili na Portirnicu ove opštine.

- Poziv je otvoren do petka, 17. februara, do kraja radnog vremena, a dinamika pregleda će biti organizovana u skladu s brojem prijava i po redoslijedu prijavljivanja na osnovu spiska koji će Opštinska uprava dostaviti bolnici „Srbija“ – naveo je Katić.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Prim. dr Pleša: Ključna uloga patologije u dijagnostikovanju, liječenju i prevenciji bolesti Prim. dr Pleša: Ključna uloga patologije u dijagnostikovanju, liječenju i prevenciji bolesti
Doktori Tamburić, Arambašić i Đurđević 31. marta u Bolnici „Srbija“ Doktori Tamburić, Arambašić i Đurđević 31. marta u Bolnici „Srbija“
Dr Trajković 27. marta u Bolnici „Srbija“ Dr Trajković 27. marta u Bolnici „Srbija“
Najčitanije
 • Godišnjica NATO agresije na SR Jugoslaviju (VIDEO)
  5h 12m
  2
 • Pronađena opojna droga i oružje u Istočnom Novom Sarajevu
  3h 49m
  3
 • Lana Lubura i Aleksandar Vuković najbolji sportisti opštine Istočna Ilidža u 2022. godini (FOTO)
  22h 32m
  0
 • Prasići opet poskupjeli
  10h 14m
  0
 • Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo 30 godina u službi zdravlja
  21h 33m
  0