Boračka organizacija Pale osudila određivanje pritvora Savčiću

10.08.2021. 10:43
0
IZVOR: Katera

Iz Skupštine Boračke organizacije opštine Pale saopštavaju da borci Pala odluku Suda BiH o generalu Savčiću odbacuju, sa saznanjem i ubjeđenjem da je donesena isključivo iz političkih ubjeđenja, a nikako iz pravnih pobuda utemeljenih na stvarnim činjenicama.

- Takva odluka pokazuje da živimo u sistemu i pravnom poretku kojem je jedini cilj satanizacija Srba, i časne borbe učesnika otadžbinskog rata. Ovakva odluka samo pokazuje da je pravosudni sistem BiH truo, i da mu je bez odlaganja neophodna potpuna transformacija – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da borci i slobodarski narod Pala i Romanije poziva sve institucije Republike Srpske da najhitnije reaguju i donesu odluku kojom će pružiti svu neophodnu pravnu i ostalu institucionalnu podršku generalu Savčiću, koja ovaj put ne smije imati samo verbalni karakter.

- Odbrana generala Savčića iziskuje institucionalnu borbu, jer on ne predstavlja sebe lično, on predstavlja Boračku organizaciju, temelj na kojem počiva Republika Srpska. Rušenjem ovog temelja rušimo i Republiku Srpsku – ističu oni.

Skupština Boračke organizacije opštine Pale ističe da će ukoliko ne bude adekvatne reakcije borci Pala pozvati narod da zajedno preduzmemo radikalne mjere.

Komentari 0
Povezane vijesti
Program obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Palama Program obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Palama
Svi koji su na društvenim mrežama podržavali ubicu iz Gradačca biće privedeni Svi koji su na društvenim mrežama podržavali ubicu iz Gradačca biće privedeni
Na Palama obilježena 31 godina od stradanja 14 boraca čete „Petar Pandurević“ Na Palama obilježena 31 godina od stradanja 14 boraca čete „Petar Pandurević“
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 47m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 46m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 28m
    4
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 59m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 1m
    0