Борачка организација Пале осудила одређивање притвора Савчићу

10.08.2021. 10:43
0
ИЗВОР: Катера

Из Скупштине Борачке организације општине Пале саопштавају да борци Пала одлуку Суда БиХ о генералу Савчићу одбацују, са сазнањем и убјеђењем да је донесена искључиво из политичких убјеђења, а никако из правних побуда утемељених на стварним чињеницама.

- Таква oдлука показује да живимо у систему и правном поретку којем је једини циљ сатанизација Срба, и часне борбе учесника отаџбинског рата. Оваква одлука само показује да је правосудни систем БиХ труо, и да му је без одлагања неопходна потпуна трансформација – наводи се у саопштењу.

Додаје се да борци и слободарски народ Пала и Романије позива све институције Републике Српске да најхитније реагују и донесу одлуку којом ће пружити сву неопходну правну и осталу институционалну подршку генералу Савчићу, која овај пут не смије имати само вербални карактер.

- Одбрана генерала Савчића изискује институционалну борбу, јер он не представља себе лично, он представља Борачку организацију, темељ на којем почива Република Српска. Рушењем овог темеља рушимо и Републику Српску – истичу они.

Скупштина Борачке организације општине Пале истиче да ће уколико не буде адекватне реакције борци Пала позвати народ да заједно предузмемо радикалне мјере.

Коментари 0
Повезане вијести
Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама
Сви који су на друштвеним мрежама подржавали убицу из Градачца биће приведени Сви који су на друштвеним мрежама подржавали убицу из Градачца биће приведени
На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“ На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 3m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 47m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    11h 32m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    8h 31m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    8h 37m
    0