„Borio sam se za Srbiju, Republiku Srpsku, Kosovo i za sve Srbe na planeti - ne damo te zemljo Dušanova“

31.08.2019. 11:55
0
IZVOR: vostok.rs

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svjetskom prvenstvu u Japanu.

Majdov je u Tokiju došao do druge svjetske medalje, nakon zlatnog odličja u Budimpešti pre dve godine.

Prvo mjesto zauzeo je Holanđanin Noel van Tend, drugo Šoihiro Mukai, dok je bronzu osvojio i Francuz Aksel Klerge.

-Osjećam se super, sjajno. Ovo je za mene bronza koja sija kao zlato. Možda i sjajnija poslije one u Budimpešti 2017. godine, naročito imajući u vidu šta sam sve prošao u protekla dva meseca. Imao sam operaciju koljena i tek sam krenuo u oporavak. Rizik je bio da uopšte učestvujem, a želeo sam da uzmem bodove bar za jednu pobjedu, jer su to veoma važni poeni za Olimpijske igre- rekao je Majdov.

On je istakao da je iznenađen osvajanjem medalje, jer je bez treninga i sa „jednom nogom“ uspio da se popne na treći stepenik na pobjedničkom postolju.

-Išli smo meč po meč i došli do drugog svjetskog odličja. Imam 23 godine i drugu svjetsku medalju. Sigurno sam oduševljen i sam sam iznenađen, jer sam bez treninga i sa jednom nogom uspio da dođem do odličja. Nisam koristio nijednu tehniku koja bi uključivala upotrebu ove noge, ali i to je bilo dovoljno. Drago mi je što sam se danas borio za Srbiju, za Republiku Srpsku, za Kosovo i za sve Srbe na planeti i što ja uvijek kažem: “Ne damo te zemljo, Dušanova” -  zaključio Majdov. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Džudisti osvjetlali obraz na Igrama BRIKS-a: Medalje za Srpsku poseban osjećaj Džudisti osvjetlali obraz na Igrama BRIKS-a: Medalje za Srpsku poseban osjećaj
Nemanja Majdov se sprema za svoje druge Olimpijske igre: Rasterećen idem u Pariz Nemanja Majdov se sprema za svoje druge Olimpijske igre: Rasterećen idem u Pariz
Nemanja Majdov ide na Olimpijske igre Nemanja Majdov ide na Olimpijske igre
Najčitanije
 • Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
  8h 36m
  0
 • Nije dolazio na posao šest godina, otkrili ga kad je trebao dobiti nagradu
  13h 18m
  1
 • Sokolac: Od danas redukcija vode
  7h 18m
  2
 • Opštinski odbor SDS Istočno Novo Sarajevo proslavio krsnu slavu (FOTO)
  7h 31m
  0
 • Leci sa porukom „Ne u NATO“ na više lokacija u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
  12h 48m
  2