"Budi dijete Jahorine" - konkurs za kreativne učenike (VIDEO)

27.08.2021. 10:37
2
IZVOR: RTRS

Olimpijski centar "Jahorina" pokrenuo je konkurs "Budi dijete Jahorine" za osnovce i srednjoškolce sa područja Istočnog Sarajeva, koji dostavljanjem kreativnog rada o Jahorini, imaju mogućnost da osvoje besplatne ski karte za radne dane predstojeće sezone.

Desetogodišnja Lana Mališ odličan je učenik Osnovne škole "Pale", koja se sa skijama druži već osam godina.

Na konkurs "Budi dijete Jahorine" poslala je crtež kojim je predstavila svoje druženje sa Jahorinom, od prvih skijaških koraka i medalja. Ski karta, kaže, i te kako će joj mnogo značiti.

- Znači mi mnogo, zato što treniram skijanje i svaki dan provodim na Jahorini. Željela bih da pozovem svu djecu da naprave neki crtež i da pošalju u Olimpijski centar "Jahorina" da bi mogli da dobiju karte i ako neki ne znaju da skijaju da tako dobiju priliku da nauče - ističe desetogodošnja Lana.

Odziv mališana već je veliki, a cilj je da se sva djeca Istočnog Sarajeva prijave, iskoriste ovu mogućnost i skijaju na svojoj planini, kažu u Olimpijskom centru "Jahorina", gdje je konkurs otvoren do 1. oktobra.

- Podrazumijeva se da se djeca prijave na naš sajt na Olimpijski centar Jahorina i da na bilo koji način se umjetnički izraze prema Jahorini, našoj olimpijskoj ljepotici – mogu da pošalju crtež, fotografiju, sliku ili pjesmu - ističe Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra "Jahorina".

Svečana dodjela karata učenicima biće upriličena po završetku konkursa, a u Olimpijskom centru ističu i da od 15. septembra, za skijaše počinje pretprodaja ski karata sa popustom od 15 odsto, koja će trajati do 1. novembra.

Na ovoj planini u toku je veliki investicioni ciklus koji, između ostalog, podrazumijeva gradnju pet novih žičara.

- Ono što je za Jahorinu ove godine karakteristično jeste da smo dvostruko povećali kapacitet ski centra, za 9.500 skijaša na sat je povećan kapacitet, povećali smo kapacitet osnježenih staza za 50 odsto, rasvjetu staza za 25 odsto i mogu da kažem da ćemo spremno dočekati sezonu, te da ove godine skijaši neće prepoznati Jahorinu - kaže Ljevnaić.

Dok se Jahorina priprema da novu sezonu dočeka u novom ruhu, na đacima Istočnog Sarajeva je da iskažu kreativnost i iskoriste mogućnost da uživaju u njenim zimskim čarima.

Video: RTRS

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Djordije 26.10.2021. 14:31
    Nema komentara slazem se
  • Generic placeholder image
    Paljanin 27.08.2021. 15:26
    Je li to znaci da je dovoljno da dijete posalje nesto(crtez, pjesmu...) i dobija kartu ili se vrsi odabir najboljih radova pa ta djeca dobijaju kartu? Ako je prvo onda je za pohvalu.
Povezane vijesti
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO) Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO)
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    16h 42m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    15h 26m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    10h 11m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    7h 10m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    7h 16m
    0