Danas obilježavanje Svjetskog dana zaštite životne sredine na Pavlovcu

05.06.2024. 09:15
0
IZVOR: katera.news

Na Pavlovcu u Istočnoj Ilidži, na lokalitetu gdje se nalazi stećak kneza Pavla danas će od 11 časova biti obilježen Svjetskdan zaštite životne sredine.

Cilj obilježavanja ovoga dana je ukazivanje na značaj očuvanja životne sredine za ovu opštinu, naveli su iz Turističkog info centar Istočna Ilidža koja je jedan od organizator niza aktivnosti.

Učenici srednjih škola su u prethodnom periodu pisali literarne radove na temu značaja zaštite životne sredine, a učenici osnovnih škola slikali likovne radove na istu temuZa najbolje radove smo pripremili skromne nagrade – navodi se u saopštenju.

Takođe, učenici osnovnih i srednjih škola zajedno za svojim nastavnicima posadiće sadnice u školskim dvorištima i na taj način simbolično doprinijeti očuvanju životne sredine.

Pored Turističkog info centra Istočna Ilidža u organizaciji učestvuju i Opština Istočna Ilidža i JKP "Komil".

 

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    8h 33m
    2
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    9h 46m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    10h 26m
    0
  • Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
    8h 22m
    0
  • Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
    2h 49m
    0