Detalji zločina u Sarajevu: Ubica i ranije bio osuđivan zbog nasilja u porodici

14.11.2023. 11:33
0
IZVOR: srpskainfo.com

Anel Bećirović (34) juče je u naselju Alipašino Polje u Sarajevu ubio svoju bivšu nevječanu suprugu Emiru Maslan (31) iz pištolja.

Bećirović je nakon ubistva pobjegao u naselje Hrasno, gdje se skrivao u stanu u ulici Aleja Lipa. Tu je i uhapšen.

Kako saznaje „Avaz“, prilikom pretresa stana i automobila u Hrasnom, policija je pronašla pištolj iz kojeg je Bećirović ubio nevjenčanu suprugu. Prilikom pretresa nije pronađena droga.

Podsjećamo, osumnjičeni za ubistvo svoje bivše supruge biće saslušan danas u poslijepodnevnim satima.

Anel Bećirović je i ranije bio osuđivan za nasilje u porodici, zbog čega je dobio kaznu od šest mjeseci zatvora.

Ovo je potvrdio i njegov advokat.

– Mog klijenta Anela Bećirovića sam branio za nasilje u porodici koje se završilo u aprilu gdje je osuđen na tri mjeseca zatvora. Kazna je bila tolika jer ranije nije bio osuđivan. Imamo još jedan postupak za posjedovanje droge, tačnije marihuana je nađena kod njega – rekao je njegov advokat Omar Mehmedbašić za „Klix“.

Kaže da su u slučaju presude bile u pitanju lakše tjelesne povrede nad Emirom Maslo koju je juče ubio, a tada su mu bile izrečene i mjere zabrane. Međutim, kaže advokat, njih dvoje su se nakon toga pomirili, ali se drama očito nastavila i završila tragedijom.

Što se tiče njihovog odnosa, advokat Mehmedbašić kaže da mu je klijent govorio da voli Emiru, ali da su bili nesporazumi i da mu je osporavala viđanje djeteta.

– Sve skupa to je jedna emotivna drama koja se završila tragično. Danas će dati izjave u Tužilaštvu KS. Sinoć je nađen pištolj u stanu, stvari u stanu su bile razbacane, a vrata obijena. Dijete je prisustvovalo činu ubistva – rekao je Mehmedašić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    18h 58m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    17h 53m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    12h 41m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    13h 47m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    22h 15m
    0