Djeca zarobljena na žičari na visini od 400 metara, ispod njih provalija

22.08.2023. 10:27
0
IZVOR: nezavisne.com

U Pakistanu su u toku hitne akcije spasavanja osmoro djece i dvije odrasle osobe zarobljene u žičari koja visi skoro 400 metara iznad planinskog regiona na sjeverozapadu zemlje.

Djeca su putovala u školu u provinciji Hajber Pahtunhva kada je jedan od kablova žičare pukao u utorak u 9 sati po lokalnom vremenu, rekao je spasilački zvaničnik Bilal Ahmad Faizi, prenosi CNN.

Tanver Ur Rehman, lokalni zvaničnik okruga Batagram, rekao je da se spasilački napori vode sa zemlje zbog visine sistema žičare.

- Vise 365 metara iznad zemlje. Spasilački napori su nemogući bez helikoptera, a potrebni su iskusni spasilački službenici kako bi se osiguralo da spasavanje prođe bez problema - rekao je.

Žičara povezuje dvije zajednice u regionu i ide preko dvije sajle, od kojih je jedna pukla. Ispod žičare se nalazi provalija.

Mnoga djeca koja žive u udaljenim i planinskim dijelovima provincije oslanjaju se na žičare kako bi stigli do škole i nazad.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju
Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 54m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 27m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 53m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 6m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 35m
    3