Дјеца заробљена на жичари на висини од 400 метара, испод њих провалија

22.08.2023. 10:27
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У Пакистану су у току хитне акције спасавања осморо дjеце и двије одрасле особе заробљене у жичари која виси скоро 400 метара изнад планинског региона на сјеверозападу земље.

Дјеца су путовала у школу у провинцији Хајбер Пахтунхва када је један од каблова жичаре пукао у уторак у 9 сати по локалном времену, рекао је спасилачки званичник Билал Ахмад Фаизи, преноси CNN.

Танвер Ур Рехман, локални званичник округа Батаграм, рекао је да се спасилачки напори воде са земље због висине система жичаре.

- Висе 365 метара изнад земље. Спасилачки напори су немогући без хеликоптера, а потребни су искусни спасилачки службеници како би се осигурало да спасавање прође без проблема - рекао је.

Жичара повезује двије заједнице у региону и иде преко двије сајле, од којих је једна пукла. Испод жичаре се налази провалија.

Многа дјеца која живе у удаљеним и планинским дијеловима провинције ослањају се на жичаре како би стигли до школе и назад.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 58m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 53m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 41m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 47m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 15m
    0