Dječije igralište u naselju Obilićevo opasno po djecu

27.04.2021. 09:44
1
IZVOR: Katera

Dječije igralište u naselju Obilićevo, izgrađeno u toku predizborne kampanje u Palama 2020. godine, već je skoro pa neupotrijebljivo, ali i opasno po dječije živote, tvrde roditelji mališana koji su našem portalu poslali fotografije trenutnog stanja u ovom parkiću.

Naime, sudeći prema priloženim fotografijama, najveću opasnost od fizičkih povreda po djecu predstavljaju ekseri u ogradi oko vrtića, oštre plastične ivice rekvizita unutar parka, kao i polomljene flaše, u blizini samog dječijeg igrališta.

Roditelji djece iz naselja Obilićevo, koja su do sada provodila slobodno vrijeme u ovom parkiću, sada nemaju skoro nikakve bezbjednosne uslove da ljeto i sunčano vrijeme koje nam predstoji, mogu provoditi igrajući se u ovom parkiću.

Slika

Jedan od roditelja je našem portalu poslao fotografije uz pitanje: "Da li ovo igralište vrijedi onoliko koliko su govorili da je uloženo novca? Da li je bezbjedno za našu djecu?".

Podsjećamo, prema pisanju medija, 12. novembra 2020. godine otvoreno je pomenuto dječije igralište, odnosno park za zabavu najmlađih, po projektu koji je realizovalo udruženje Omladinski savjet "Pale", uz podršku Unikredit grupe iz Milana i opštine Pale.

Ovaj projekat je podrazumijevao i rekonstrukciju postojećeg sportskog igrališta u neposrednoj blizini ovog dječijeg parka, te je ukupna vrijednost cjelokupnog projekta, uključujući i postavljanje navedenog dječijeg parka, koštala oko 7.000 KM.

Slika

Mediji su tada naveli da su ovi sportski tereni i dječije igralište "jedini prostor za slobodne aktivnosti djece i omladine naselja Obilićevo", što ukazuje na to da djeca iz ovog naselja tokom predstojećeg ljeta neće imati mnogo izbora.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Konj 28.04.2021. 16:44
    Pa, to je ništa, gospodo. Pa, neki dan je pored slastičarne Porto otvoreno malo igralište unutar čije ograde se nalazi trafo. I ludi roditelji 'ladno puštaju djecu da tu ulaze. Blago nama...
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    21h 54m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    21h 28m
    0
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    13h 56m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    20h 34m
    4
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    22h 55m
    0