Дјечије игралиште у насељу Обилићево опасно по дјецу

27.04.2021. 09:44
1
ИЗВОР: Катера

Дјечије игралиште у насељу Обилићево, изграђено у току предизборне кампање у Палама 2020. године, већ је скоро па неупотријебљиво, али и опасно по дјечије животе, тврде родитељи малишана који су нашем порталу послали фотографије тренутног стања у овом паркићу.

Наиме, судећи према приложеним фотографијама, највећу опасност од физичких повреда по дјецу представљају ексери у огради око вртића, оштре пластичне ивице реквизита унутар парка, као и поломљене флаше, у близини самог дјечијег игралишта.

Родитељи дјеце из насеља Обилићево, која су до сада проводила слободно вријеме у овом паркићу, сада немају скоро никакве безбједносне услове да љето и сунчано вријеме које нам предстоји, могу проводити играјући се у овом паркићу.

Слика

Један од родитеља је нашем порталу послао фотографије уз питање: "Да ли ово игралиште вриједи онолико колико су говорили да је уложено новца? Да ли је безбједно за нашу дјецу?".

Подсјећамо, према писању медија, 12. новембра 2020. године отворено је поменуто дјечије игралиште, односно парк за забаву најмлађих, по пројекту који је реализовало удружење Омладински савјет "Пале", уз подршку Уникредит групе из Милана и општине Пале.

Овај пројекат је подразумијевао и реконструкцију постојећег спортског игралишта у непосредној близини овог дјечијег парка, те је укупна вриједност цјелокупног пројекта, укључујући и постављање наведеног дјечијег парка, коштала око 7.000 КМ.

Слика

Медији су тада навели да су ови спортски терени и дјечије игралиште "једини простор за слободне активности дјеце и омладине насеља Обилићево", што указује на то да дјеца из овог насеља током предстојећег љета неће имати много избора.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Konj 28.04.2021. 16:44
    Pa, to je ništa, gospodo. Pa, neki dan je pored slastičarne Porto otvoreno malo igralište unutar čije ograde se nalazi trafo. I ludi roditelji 'ladno puštaju djecu da tu ulaze. Blago nama...
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    14h 27m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    12h 29m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    11h 22m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    11h 27m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    10h 30m
    1