DNS podržao Nenada Vukovića za novog načelnika opštine Pale

18.10.2020. 20:03
4
IZVOR: Katera

Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) Pale podržao je večeras u Palama Nenada Vukovića kao kandidata za novog načelnika opštine Pale, na izborima koji će se održati 15. novembra tekuće godine.

Podršku Vukoviću ispred DNS, sad već bivšeg koalicionog partnera vladajuće strukture na nivou Republike Srpske, saopštili su javnosti predstavnici glavni sekretar DNS Darko Banjac i predsjednici OO DNS Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš i Pale Marko Kubatlija.

Slika

Predsjednik OO DNS Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš rekao je paljanski odbor DNS nosilac promjena u ovoj opštini, te poručio da će novi načelnik ove opštine biti Nenad Vuković.

- Večeras je Demokratski narodni savez podržao Nenada Vukovića za novog načelnika Pala i mi smo sigurni da će, kada vidite ovu energiju i ovu listu, novi načelnik Pala biti Nenad Vuković - rekao je Glavaš novinarima.

Predsjednik OO DNS Pale Marko Kubatlija istakao je da je cilj ovog odbora osvojiti 2.500 glasova i pet odborničkih mandata.

- Večeras predstavljamo kandidata za načelnika opštine Pale, odnosno novog načelnika Nenada Vukovića, te poručujemo svima da ćemo mi sa 2.500 glasova doprinijeti promjenama u Palama, kao i na svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj. Pale će biti pokretač nove energije, nove vlasti i novih snaga - istakao je Kubatlija.

Slika

Generalni sekretar DNS Darko Banjac rekao je novinarima da svi koji su sumnjali u odluke ove stranke da će prestati sa tim 15. novembra.

- Opštinski odbor DNS Pale će osvojiti 2.500 glasova i to je cilj. Oni koji su sumnjali da DNS nema snage, hrabrosti i odlučnosti od juče više ne treba da sumnjaju. DNS ima svoj put i to nije put poniženja, nego put međusobnog uvažavanja i poštovanja - rekao je Banjac.

On je siguran da će OO DNS Pale ostvariti svoj cilj od 2.500 glasova pod sloganom "Za ljude i život Pala".

Slika

Kandidat za načelnika opštine Pale ispred opštinskih odbora Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) Nenad Vuković zahvalio se OO DNS na podršci u trci za novog načelnika opštine, te najavio novi početak za opštinu Pale.

- Prvo bih čestitao DNS-u što je imao hrabrosti da učini ono što mi već dugo čekamo da se uradi. Na Palama su se danas sastali rukovodstva opštinskih odbora SDS-a i PDP-a i odlučili smo da prihvatimo ovu podršku - rekao je Vuković i dodao da ove tri partije sada imaju mnogo zajedničkih ciljeva.

Vuković je istakao da je opština Pale devedesetih bila mjesto u kojem su se dešavale važne stvari, da je imala takvu sudbinu, te da je očigledno da i danas, prema njegovim riječima, nastaje neko novo doba promjena.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Anonimno 21.10.2020. 19:10
    Do juce SDS/PDP pricali najlosije o ovima a danas gle cuda zajedno.Boze sacuvaj nas od ovakvih ljudi.Ali I od onih koji su znali sta Nesic radi a sad ga kao smjenjuju zbog toga.
  • Generic placeholder image
    Pale 20.10.2020. 09:52
    Samo jos nemojte postaviti komentare i super,znamo odakle duva vjetar
  • Generic placeholder image
    Tribat ce vam mnogo sreće 19.10.2020. 18:28
    Risto, ti nisi sposoban zenu da nadjes ni na funkciji, a dobro znamo sta je njegos reka':
    "Ko zna upravljati zenom, slobodno mu dajte i DRŽAVU!"
  • Generic placeholder image
    Risto S 18.10.2020. 22:17
    Odlicno momci!
    Samo tako, treba skinuti ove crvene.
    Sretno
Povezane vijesti
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    13h 53m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    15h 8m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    20h 59m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    19h 26m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    21h 18m
    0