Džudisti "Olimpika" bogatiji za jedanaest medalja

11.09.2023. 09:52
0
IZVOR: katera.news

Memorijalni džudo turnir „Rajko Kušić“, koji je održan juče u Palama, okupio je više od 300 takmičara iz 25 klubova iz Republike Srpske, FBiH i regiona.

I pored velike konkurencije, mladi džudisti sokolačkog „Olimpika“ osvojili su četiri zlatne, jednu srebrnu i šest bronzanih medalja.

Zlatne medalje osvojili su Jana Bašević, Nađa Kojić, Đorđe Muharemović i Pavle Bašević dok se srebrom okitio Lazaru Vojinović, a bronze su pripala Davidu Lizdeku, Luki Kezunoviću, Matiji Šuki, Sergeju Podiniću, Svjetlanu Petrušiću i Pavlu Vukojičiću.

Rajko Kušić je bio uspješan jugoslovenski i srpski džudista, dvostruki seniorski prvak bivše Jugoslavije, osvajač 53 medalje i 24 pehara, poginuo je u septembru 1994. godine u saobraćajnoj nesreći.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena slava Hrama Sabora Svetoga arhangela Gavrila u Palama Obilježena slava Hrama Sabora Svetoga arhangela Gavrila u Palama
Hram Sabora Svetoga arhangela Gavrila spomenik rađanja Srpske i biser Pala Hram Sabora Svetoga arhangela Gavrila spomenik rađanja Srpske i biser Pala
Jokić sedmi igrač 21. vijeka Jokić sedmi igrač 21. vijeka
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 40m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 39m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 15m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 36m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 19m
    9