Gosti iz regiona oduševljeni feratom na Crvenim stijenama

03.12.2020. 15:59
0
IZVOR: Katera

Ljubitelji turizma, planinarenja i adrenalina sve više pohode Crvene stijene i proteklih 15 dana, otkako je po prvi put ferata na ovom dijelu Romanije otvorena, u potpunosti uživaju u ovom turističkom sadržaju.

Pored lokalnih planinara i ljubitelja prirode iz Pala, Sokoca i Sarajeva, na Crvene stijene tokom vikenda, ali i radnim danima stižu da feratu probaju i planinari i rekreativci iz drugih gradova širom Republike Srpske, BiH, ali i regiona.

Upravo gosti iz regiona su procijenili da je ferata postavljena na Crvenim stijenama po uzoru na mnoge koje su oni isprobali u Srbiji i drugim zemljama Evrope i svijeta, te ocjenjuju da se radi o jako kvalitetnom turističkom i adrenalinskom sadržaju u ponudi Turističke organizacije "Jahorina" - grad Istočno Sarajevo.

- Utisci o ferati su odlični, jako je atraktivna, dobro je i kvalitetno urađena, dobri materijali su korišteni, a ovo pričam iz ličnog iskustva, jer sam u Srbiji bio jedan od konstruktora ferate Gornjak, tako da sa tog aspekta mogu da procenim i kažem da je i ova ferata odlično urađena - rekao je planinar Slobodan Žarković iz Srbije.

Slika

Direktor TO "Jahorina" Igor Tošić na ferati 

Direktor Turističke organizacije "Jahorina" Igor Tošić kaže da je zadovoljan odzivom planinara i ljubitelja turizma novootvorenoj ferati na Crvenim stijenama, te dodao da svakodnevno od dana njenog otvaranja sve više ljudi stiže na ovu lokaciju.

- Imali smo tu sposobnost da na Romaniji realizujemo projekat Via Ferrata, koji se sastoji od dva viseća mosta, što ga čini jedinstvenim u BiH. U prilog tome ide i činjenica da se radi o jako atraktivnom sadržaju, koji je iako relativno skoro otvoren, već veoma dobro posjećen - kaže Tošić.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 20m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 25m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 53m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 27m
    3
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 33m
    0