Гости из региона одушевљени фератом на Црвеним стијенама

03.12.2020. 15:59
0
ИЗВОР: Катера

Љубитељи туризма, планинарења и адреналина све више походе Црвене стијене и протеклих 15 дана, откако је по први пут ферата на овом дијелу Романије отворена, у потпуности уживају у овом туристичком садржају.

Поред локалних планинара и љубитеља природе из Пала, Сокоца и Сарајева, на Црвене стијене током викенда, али и радним данима стижу да ферату пробају и планинари и рекреативци из других градова широм Републике Српске, БиХ, али и региона.

Управо гости из региона су процијенили да је ферата постављена на Црвеним стијенама по узору на многе које су они испробали у Србији и другим земљама Европе и свијета, те оцјењују да се ради о јако квалитетном туристичком и адреналинском садржају у понуди Туристичке организације "Јахорина" - град Источно Сарајево.

- Утисци о ферати су одлични, јако је атрактивна, добро је и квалитетно урађена, добри материјали су кориштени, а ово причам из личног искуства, јер сам у Србији био један од конструктора ферате Горњак, тако да са тог аспекта могу да проценим и кажем да је и ова ферата одлично урађена - рекао је планинар Слободан Жарковић из Србије.

Слика

Директор ТО "Јахорина" Игор Тошић на ферати 

Директор Туристичке организације "Јахорина" Игор Тошић каже да је задовољан одзивом планинара и љубитеља туризма новоотвореној ферати на Црвеним стијенама, те додао да свакодневно од дана њеног отварања све више људи стиже на ову локацију.

- Имали смо ту способност да на Романији реализујемо пројекат Via Ferrata, који се састоји од два висећа моста, што га чини јединственим у БиХ. У прилог томе иде и чињеница да се ради о јако атрактивном садржају, који је иако релативно скоро отворен, већ веома добро посјећен - каже Тошић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 51m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 35m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 20m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 19m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 25m
    0