Grad Istočno Sarajevo: Tradicionalni prijem za učenike generacije srednjih škola

23.06.2020. 14:06
0
IZVOR: Katera

U prostorijama Gradske uprave Istočnog Sarajeva danas je upriličen tradicionalni prijem za učenike generacije srednjih škola sa područja grada.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić iskoristio je priliku da učenicima čestita uspješan završetak školovanja, ali i njihovim roditeljima, profesorima i školama koji su uložili svoj trud u njihovo znanje i doveli ih do titule najboljih.

- Grad Istočno Sarajevo tradicionalno nagrađuje svoje najbolje učenike, srednjoškolce i mi smo ovu svečanost nazvali „Ruža generacije“, a zaista mislimo da najbolji učenici u svojim školama i generacijama zaslužuju taj epitet – kazao je Lučić.

On je istakao da su to jako kvalitetni učenici i da se on nada da će ovi mladi ljudi nastaviti svoje školovanje na nekom od fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu ili na Univerzitetima u Srbiji.

- Završite studiranje, nastavite svoj lični razvoj, i svojim znanjem pomozite razvoju grada Istočno Sarajevo, ali i cijele Republike Srpske – napomenuo je Lučić.

Grad Istočno Sarajevo za pet učenika generacije iz četiri srednje škole dodijelio je novčane nagrade u iznosu od 500 KM, prigodne poklone, ali i studentske stipendije.

- Ovo je garancija da će učenici u narednoj školskoj godini, kada upišu fakultet, dobiti i stipendiju Grada Istočno Sarajevo u iznosu od 1000 KM – dodao je Lučić.

Jovan Potrebić, učenik generacije Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ istakao je da je ovo primjer da lokalna zajednica, ipak, posvećuje pažnju svojim učenicima i da cijeni njihov trud i rad.

- Svoje dalje školovanje nastaviću u Beogradu, gdje ću studirati teorijsku i eksperimentalnu fiziku – zaključio je Potrebić.

Olivera Damjanović, pomoćnik direktora Srednjoškolskog centra „Pale“ u obraćanju novinarima naglasila je da je jako ponosna na najbolje učenike generacija, ali i na cijelu generaciju, koja je iza sebe ostavila dobre rezultate i mnoge uspjehe.

Na kraju je dodala da pored navedene pomoći lokalne zajednice i Grada Istočno Sarajevo, ovim mladim, divnim ljudima treba pomagati i na druge načine i omogućiti im zapošljavanje kako bi im se pružila mogućnost da žive i rade u svojoj zemlji. 

Iz budžeta Grada Istočno Sarajevo ove godine izdvojeno je 65.000 KM za stipendiranje studenata i 10.000 KM za sufinansiranje drugog i trećeg ciklusa studija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta
Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva
Božović: Hitno riješiti pitanje izgradnje Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" Božović: Hitno riješiti pitanje izgradnje Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža"
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    17h 37m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    23h 10m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    3h 10m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    17h 47m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    3h 16m
    0