Humanitarna akcija "Plivanje iz bloka" prvi put organizovana u Istočnom Sarajevu

19.06.2022. 12:43
0
IZVOR: katera.news

Organizacija "Srbi za Srbe" po prvi put u Istočnom Sarajevu organizovala je humanitarnu akciju pod nazivom "Plivanje iz bloka" na bazenu u Kasindolu.

Marko Maunaga, predstavnik ove organizacije, izjavio je da je ovo još jedna u nizu aktivnosti „iz bloka“.

- Cijena ulaznice na bazen je 5 KM, a kotizacija za takmičenje u plivanju je dobrovoljni prilog – istakao je Maunaga.

On je dodao da će sav prihod biti namijenjen za pomoć socijalno ugroženim porodicama na području Istočnog Sarajeva.

- Još uvijek nemamo bazu podataka o takvim porodicama u Istočnom Sarajevu tako da ne možemo konkretno pomoći određenoj porodici. Dok ne rješimo taj problem, pomažemo porodicama Makara iz Ljubinja, te Bratić i Milović iz Bileće – rekao je Maunaga.

Slika

Organizacija "Srbi za Srbe" nastala krajem 2005. godine, prvenstveno kao ideja srpskog naroda u rasejanju da se okupi oko plemenitih ciljeva, tačnije, oko projekata pomoći socijalno ugroženim srpskim porodicama širom Balkana. 

Od 2005. godine, uz pomoć velikog broja donatora iz cijelog svijeta, ova organizacija je prikupila osam miliona evra donacija sa kojima je direktno pomogla više od 2.900 porodica sa više od 14.500 djece širom Balkana.

Organizacija je do sada zvanično registrovana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Švedskoj, uz brojna predstavništva u drugim državama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
O spomen-ploči u Kasindolu O spomen-ploči u Kasindolu
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    5h 36m
    0
  • Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice
    23h 19m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    17h 36m
    6
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    19h 10m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    3h 5m
    0