Istjerani radnici iz "Rajske banje"; akcija dio plana etničkog čišćenja Srba

19.12.2023. 18:31
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnicin prištinske policije upali su u hotel i banjski kompleks "Rajska banja" u mjestu Banjska u opštini Zvečan i istjerali radnike, prenosi RTS.

Zamjenik komandira za region Sjever Veton Eljšani rekao je da policija samo asistira agenciji za privatizaciju koja smatra da "Rajska banja" nema adekvatnu dozvolu za rad.

Kompleks "Rajska banja" otvoren je 2019. godine, a finansirala ga je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju osudila je današnju akciju tzv. prištinske policije u Banjskoj, ocjenjujući da je to dio plana etničkog čišćenja Srba sa Kosmeta.

Iz Kancelarije ističu da "politički ekstremisti u Prištini uživaju u zlostavljanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i da to posebno vole da rade na velike nacionalne i vjerske praznike".

- Na Svetog Nikolu pripadnici Kurtijeve policije upali su u kompleks `Rajska banja` i potpuno bespravno i pod pretnjom silom isterali radnike koji rade na održavanju istoimenog hotela i restorana. Srbima je još jednom iz Prištine poručeno da nemaju pravo na razvoj svojih lokalnih zajednica, niti pravo na posao i socijalnu sigurnost - navodi se u saopštenju Kancelarije.

Ukazujući da su demonstracijom sile još jednom napadnuta kolektivna prava srpskog naroda, iz Kancelarije naglašavaju da je prekršeno neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine.

- Ekstremisti iz Prištine i opštinama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i privatnim licima na severu pokrajine sad već svakodnevno, bez ikakve zadrške i potrebe da se za to pravdaju, na najbezočniji način povređuju i otimaju imovinu - navode iz Kancelarije.

Prema njihovoj ocjeni, Priština je i na ovaj način potvrdila svoju namjeru sveobuhvatne okupacije sjevera Kosova i Metohije i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, budući da je turističko-rekreativni kompleks "Rajska banja" jedna od strateških investicija Beograda na sjeveru Kossmeta.

Iz Kancelarije poručuju da "granice bahatosti Kurtija i njegovih siledžija očito ne postoje i da će o današnjoj akciji prištinske policije informisati međunarodnu zajednicu, uključujući i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine".

Zamjenik komandira za region Sjever Veton Eljšani rekao je da policija samo asistira agenciji za privatizaciju koja smatra da "Rajska banja" nema adekvatnu dozvolu za rad. Kompleks "Rajska banja" otvoren je 2019. godine, a finansirala ga je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    20h 35m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    6h 8m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 45m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    6h 14m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    6h 12m
    0