Истјерани радници из "Рајске бање"; акција дио плана етничког чишћења Срба

19.12.2023. 18:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадницин приштинске полиције упали су у хотел и бањски комплекс "Рајска бања" у мјесту Бањска у општини Звечан и истјерали раднике, преноси РТС.

Замјеник командира за регион Сјевер Ветон Ељшани рекао је да полиција само асистира агенцији за приватизацију која сматра да "Рајска бања" нема адекватну дозволу за рад.

Комплекс "Рајска бања" отворен је 2019. године, а финансирала га је Канцеларија за Косово и Метохију у Влади Србије.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију осудила је данашњу акцију тзв. приштинске полиције у Бањској, оцјењујући да је то дио плана етничког чишћења Срба са Космета.

Из Канцеларије истичу да "политички екстремисти у Приштини уживају у злостављању српског народа на Косову и Метохији и да то посебно воле да раде на велике националне и вјерске празнике".

- На Светог Николу припадници Куртијеве полиције упали су у комплекс `Рајска бања` и потпуно бесправно и под претњом силом истерали раднике који раде на одржавању истоименог хотела и ресторана. Србима је још једном из Приштине поручено да немају право на развој својих локалних заједница, нити право на посао и социјалну сигурност - наводи се у саопштењу Канцеларије.

Указујући да су демонстрацијом силе још једном нападнута колективна права српског народа, из Канцеларије наглашавају да је прекршено неприкосновено право на неповредивост имовине.

- Екстремисти из Приштине и општинама и Српској православној цркви и приватним лицима на северу покрајине сад већ свакодневно, без икакве задршке и потребе да се за то правдају, на најбезочнији начин повређују и отимају имовину - наводе из Канцеларије.

Према њиховој оцјени, Приштина је и на овај начин потврдила своју намјеру свеобухватне окупације сјевера Косова и Метохије и поручила да Србија нема право да на било који начин помаже свом народу, будући да је туристичко-рекреативни комплекс "Рајска бања" једна од стратешких инвестиција Београда на сјеверу Коссмета.

Из Канцеларије поручују да "границе бахатости Куртија и његових силеџија очито не постоје и да ће о данашњој акцији приштинске полиције информисати међународну заједницу, укључујући и посреднике у дијалогу Београда и Приштине".

Замјеник командира за регион Сјевер Ветон Ељшани рекао је да полиција само асистира агенцији за приватизацију која сматра да "Рајска бања" нема адекватну дозволу за рад. Комплекс "Рајска бања" отворен је 2019. године, а финансирала га је Канцеларија за Косово и Метохију у Влади Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    2h 28m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    23h 13m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    5h 14m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    7h 54m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    4h 47m
    1