Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za ubistvo u Sokocu

14.06.2023. 11:17
1
IZVOR: srna.rs

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor muškarcu čiji su inicijali D.S. koji je osumnjičen za nedavno ubistvo u Sokocu.

Njemu je pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, navedeno je na internet stranici Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor zbog opasnosti da će D.S. boravkom na slobodi uticati na svjedoke, uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Protiv ove odluke suda dozvoljena je žalba u roku od 24 časa.

D.S. je osumnjičen da je u srijedu, 7. juna, u Sokocu nakon kraće verbalne prepirke iz pištolja ispalio više hitaca u lice čiji su inicijali M.M. od kojih je preminuo.

U pucnjavi koja se dogodila u poslijepodnevnim časovima u Ulici cara Lazara, osumnjičeni D.S. je ranjen.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Rus 14.06.2023. 12:51
    Ajde da malo razmišljamo pozitivno. Dali se ovo ubistvo moglo spriječiti? Naravno da jeste. Da su službe zadužene za to radile ono za šta su plaćene sigurno se ovo nebi desilo. Gaženje ljudi sa automobilom takođe se moglo sprečiti. I opet ista stvar. Ko je trebao raditi nije radio a plaćen je ta to. I unazad pet i više godina iste stvari. Ko je trebao raditi nije radio. Odbor za bezbjednost kaže prije 45 dana da je bazbjednosna situacija zadovoljavajuća. Tu su sjedili svi odgovorni. I sad nikom ništa. Cicko kaže da policija treba da pojača svoj rad. Reče o ostade živ. Koja policija? Ko je odgovoran? Ti Milovana Bjelica, ti Radovane Šarenac, ti Pavle Borovčaninu, i još ih puno ima. Sad kad je pala mrtva glava niko nije odgovoran. A moglo je drugačije. I nema više vremena. Svi podnesete ostavke da dođu normalni ljudi, da nas još malo što je ostalo normalno živimo. Sa vama nam nema niti mira niti sreće niti bezbjednosti. Šta još da se desi da bi vi to primetili. SRAMOTA!!!!
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Maloljetnica osumnjičena za saučesništvo izašla iz pritvora Maloljetnica osumnjičena za saučesništvo izašla iz pritvora
Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    8h 59m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    9h 6m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    5h 48m
    0
  • Kod Trnova uhapšeno lice zbog krivolova
    9h 15m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    6h 31m
    0