Jelena Trivić poručila da neće odustati od borbe

26.10.2022. 14:49
3
IZVOR: srpskainfo.com

Narodni poslanik Jelena Trivić i kandidat opozicije za predsjednika Srpske, upozorila je na posebnoj sjednici da Srspka ulazi u ozbiljan problem vraćanja duga, i pored činjenice da prihodi rastu.

Zašto u idućoj godini na otplatu rate kredita dajemo preko milijardu maraka? Jer nas je nedogovorni i bahati režim 2018. zadužio na Bečkoj berzi, na pet godina. Vlast je tada rekla: „Pa šta, neko će to vraćati“, a to je narod kojeg je u Srpskoj nažalost sve manje, rekla je ona, komentarišući prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu koji je obrazložila ministarka finansija Zora Vidović.

Trivićeva je ocijenila da opšta stopa inflacije 16,1 odsto ne pokazuje koliko realno iznosi inflacija za one proizvode koje građani najviše troše.

 – Građane najviše zanima koliko iznosi stopa inflacije za energente i hranu, jer to najviše učestuvje u kućnom budžetu. Ta stopa je daleko viša. Ja sam ubijeđena da bi za neke određene prozvode stopa sigurno bila i preko 50 odsto. Građani dobro znaju kolika je inflacija kada odu sa 50 KM u prodavnicu i pogledaju u kupljenu kesu koju mogu iznijeti na malom prstu – istakla je ona.

Trivićeva se osvrnula i na nedavno održane opšte izbore i kontrolno brojanje glasova, te podvukla da se korupcija u Srpskoj uvukla u sve sfere društva, krenulo je sa politikom, a stiglo do zdravstva i obrazovanja.

– Vi ste sve to učinuli normalnim, očekivali ste da i mene brutalno pokradete i ponizite. E, neću ja otići kući, nego ću se boriti protiv korupcije. Pokušali ste me slomiti, ali slomićete zube od mene – zajključila je Trivićeva.

Komentari 3
 • Generic placeholder image
  @Lola 26.10.2022. 21:50
  Gdje će znati, paćenici i paćenice, seoske lude, bukadžije iz prigradskih sredina, kojima su idoli onaj debil što riče, ljudska nakarada koja sebe naziva Zmajem, prolupali, ludi Kusturica i veleizdajnik Čavič koji je najprisnije veze imao s Pedijem Eždaunom??
 • Generic placeholder image
  Za Lola 26.10.2022. 21:13
  Druže, gdje ti vidiš komentare? Ti si prvi ovdje.
 • Generic placeholder image
  Lola 26.10.2022. 16:10
  Gledam ove komentare, komentatori na visokom obrazovnom nivou. Sve zastalo sa školom negdje oko drugog srednje, domuz do domuzune, guska do ćurke! Glupače koje niko ni u kući ne zarezuje, ćurke koje ne znaju rečenicu sastaviti našle se da komentarišu Jelenu Trivić.
Povezane vijesti
Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži
Miličević: Ako pobijedim, pozvaću i Jelenu Trivić Miličević: Ako pobijedim, pozvaću i Jelenu Trivić
Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP” Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP”
Najčitanije
 • Operacija ''Lukavac 93'' - Trnovo, Bjelašnica i Igman
  7h 53m
  4
 • Identifikovan napadač na dijete i majku zbog natpisa "delije sever"
  20h 48m
  11
 • Sjećanje na nekadašnji Dan mladosti – 25. maj (VIDEO)
  7h 55m
  2
 • Sukob navijača u centru Sarajeva
  20h 52m
  2
 • Majka izbola kćerku kad su došli socijalni radnici
  4h 17m
  0