Kamenovana škola u Vučitrnu, djeca i roditelji uznemireni

15.06.2022. 14:35
0
IZVOR: tanjug.rs

U selu Gojbulja u opštini Vučitrn, kamenovana je osnovna škola „21. novembar“ i tom prilikom polomljen je prozor na učionici, oštećena vrata nove, kao i vrata starog objekta škole, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pored materijalne štete koja je pričinjena, slučaj je uznemirio roditelje i djecu koja pohađaju ovu obrazovnu ustanovu, a direktor škole će o incidentu obavijestiti i policiju i predstavnike Kfora koji pokrivaju ovaj rejon, navodi se u saopštenju.

- Ovim incidentom nastavljen je opasni niz etnički motivisanih napada na Srbe kojima svjedočimo posljednjih dana, a posebno alarmantna činjenica jeste da je napadnut objekat u kome borave djeca. Današnjim incidentom, broj napada na Srbe, srpsku imovinu i objekte SPC od početka 2022. godine popeo se na 60, a ukupno od početka prošle godine imamo 188 ovakvih slučajeva - ističe Kancelarija u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će sanirati štetu koja je pričinjena i nastaviće da ulaže u srpske sredine na KiM, ali očekuje od predstavnika međunarodne zajednice „da prekinu sa politikom nereagovanja i jasno osude ovaj i sve prethodne incidente“.

- Nema sumnje da je porast broja etnički motivisanih incidenata koji unose nemir i zabinutost posebno kod Srba koji žive južno od Ibra posljedica antisrpske politike Prištine koja ekstremste i izgrednike “sokoli" politikom nekažnjavanja i međunarodni predstavnici ne smiju biti nemi posmatrači niti saučesnici svojim nereagovanjem - poručuje se u saopštenju.


Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    19h 9m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    21h 28m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    21h 55m
    0
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    17h 16m
    0
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    17h 20m
    0