Каменована школа у Вучитрну, дјеца и родитељи узнемирени

15.06.2022. 14:35
0
ИЗВОР: tanjug.rs

У селу Гојбуља у општини Вучитрн, каменована је основна школа „21. новембар“ и том приликом поломљен је прозор на учионици, оштећена врата нове, као и врата старог објекта школе, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Поред материјалне штете која је причињена, случај је узнемирио родитеље и дјецу која похађају ову образовну установу, а директор школе ће о инциденту обавијестити и полицију и представнике Кфора који покривају овај рејон, наводи се у саопштењу.

- Овим инцидентом настављен је опасни низ етнички мотивисаних напада на Србе којима свједочимо посљедњих дана, а посебно алармантна чињеница јесте да је нападнут објекат у коме бораве дјеца. Данашњим инцидентом, број напада на Србе, српску имовину и објекте СПЦ од почетка 2022. године попео се на 60, а укупно од почетка прошле године имамо 188 оваквих случајева - истиче Канцеларија у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију ће санирати штету која је причињена и наставиће да улаже у српске средине на КиМ, али очекује од представника међународне заједнице „да прекину са политиком нереаговања и јасно осуде овај и све претходне инциденте“.

- Нема сумње да је пораст броја етнички мотивисаних инцидената који уносе немир и забинутост посебно код Срба који живе јужно од Ибра посљедица антисрпске политике Приштине која екстремсте и изгреднике “соколи" политиком некажњавања и међународни представници не смију бити неми посматрачи нити саучесници својим нереаговањем - поручује се у саопштењу.


Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 22m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 37m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 28m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 55m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 47m
    0