Koji su aduti Srpske za ljetnu turističku sezonu

01.05.2022. 14:08
1
IZVOR: nezavisne.com

Pripreme za turističku ljetnu sezonu u Srpskoj u punom su jeku, a u ponudi će dominirati banjski, seoski i festivalski turizam, ali biće tu i neizostavni adrenalski sportovi, kampovi i manifestacije.

Iz Turistističke organizacije Republike Srpske kazali su za "Nezavisne novine" da kada je riječ o ponudi destinacijama  u Srpskoj u turističkoj sezoni proljeće - ljeto turiste dočekuju spremno, te da nakon svih poteškoća izavanih pandemijom turi-zam polako staje na svoje noge.

Prema njihovim riječima, planinski turizam atraktivan je tokom cijele godine.

- Turistička ponuda Jahorine ne vezuje se samo za zimski period. Brojni sadržaji u ponudi su turisti-ma i tokom ostalih mjeseci, a jedna od novina u ponudi je panoramsko razgledanje vožnjom šesto-sjedom - kazali su iz TO RS.

Ističu da pored boravka na planinama u ljetnim mjesecima, u prvom planu su svakako banjski centri Srpske, koji ostvaruju veliki broj posjeta domaćih i stranih turista.

- Kada je riječ o banjskom turizmu, tu su banje Vrućica, Kulaši, Slatina i Laktaši - poručuju iz TO RS i dodaju da su još jedan neizostavan segmet ljetne ponude atraktivni festivali kao što su: "OK fest" na Tjentištu, "Moto-fest" Banjaluka i Trebi-nje, "Fresh Weve" i "Banjaluk fest" na Kastelu, "Pecka outdoor" festival u Pecki.

Milena Stanišić, marketing menadžer etno-sela Stanišić, kazala je za "Nezavisne novine" da  očekuju bolju sezonu od prošlogodišnje.

- Očekujemo da ova će ova sezona biti mnogo bolja od prošlogodišnje, nakon ukidanja epidemioloških mjera narod je počeo da izlazi, da organizuje razne proslave, seminare, ljudi dolaze na odmor - kazala je Stanišićeva.

Dodaje da trenutno ima dosta gostiju, ali da još ni-su dostigli broj iz 2019. godine.

Brojni turisti, kako domaći, tako i iz okruženja, dolaze u Višegrad, a prema sadašnjem nivou po-sjećenosti grada na Drini, ova sezona mogla bi biti jedna od uspješnijih.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević istakao je da ga raduje činjenica što se u Višegradu mogu vidjeti turisti, posebno u Andrićgradu, nezaobilaznoj turističkoj destinaciji.

 - Ove godine nastavljamo i s manifestacijama koje su prepoznatljive u našem gradu i to će dodatno da obogati našu ponudu, a turisti i naši građani će uživati u ljetu bogatom različitim sadržajima - rekao je Đurević.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Anonimno 21.06.2022. 13:28
    K. Ilik!.
    Đ
    Li
Povezane vijesti
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    22h 13m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    22h 20m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 2m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    13h 40m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    14h 12m
    0