Који су адути Српске за љетну туристичку сезону

01.05.2022. 14:08
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Припреме за туристичку љетну сезону у Српској у пуном су јеку, а у понуди ће доминирати бањски, сеоски и фестивалски туризам, али биће ту и неизоставни адреналски спортови, кампови и манифестације.

Из Туристистичке организације Републике Српске казали су за "Независне новине" да када је ријеч о понуди дестинацијама  у Српској у туристичкој сезони прољеће - љето туристе дочекују спремно, те да након свих потешкоћа изаваних пандемијом тури-зам полако стаје на своје ноге.

Према њиховим ријечима, планински туризам атрактиван је током цијеле године.

- Туристичка понуда Јахорине не везује се само за зимски период. Бројни садржаји у понуди су туристи-ма и током осталих мјесеци, а једна од новина у понуди је панорамско разгледање вожњом шесто-сједом - казали су из ТО РС.

Истичу да поред боравка на планинама у љетним мјесецима, у првом плану су свакако бањски центри Српске, који остварују велики број посјета домаћих и страних туриста.

- Када је ријеч о бањском туризму, ту су бање Врућица, Кулаши, Слатина и Лакташи - поручују из ТО РС и додају да су још један неизоставан сегмет љетне понуде атрактивни фестивали као што су: "ОК фест" на Тјентишту, "Мото-фест" Бањалука и Треби-ње, "Фресх Wеве" и "Бањалук фест" на Кастелу, "Пецка оутдоор" фестивал у Пецки.

Милена Станишић, маркетинг менаџер етно-села Станишић, казала је за "Независне новине" да  очекују бољу сезону од прошлогодишње.

- Очекујемо да ова ће ова сезона бити много боља од прошлогодишње, након укидања епидемиолошких мјера народ је почео да излази, да организује разне прославе, семинаре, људи долазе на одмор - казала је Станишићева.

Додаје да тренутно има доста гостију, али да још ни-су достигли број из 2019. године.

Бројни туристи, како домаћи, тако и из окружења, долазе у Вишеград, а према садашњем нивоу по-сјећености града на Дрини, ова сезона могла би бити једна од успјешнијих.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић истакао је да га радује чињеница што се у Вишеграду могу видјети туристи, посебно у Андрићграду, незаобилазној туристичкој дестинацији.

 - Ове године настављамо и с манифестацијама које су препознатљиве у нашем граду и то ће додатно да обогати нашу понуду, а туристи и наши грађани ће уживати у љету богатом различитим садржајима - рекао је Ђуревић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Анонимно 21.06.2022. 13:28
    K. Ilik!.
    Đ
    Li
Повезане вијести
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    22h 9m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 5m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    21h 9m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    18h 2m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    11h 53m
    0