Komandiri i policajci optuženi za mito

11.05.2022. 18:50
0
IZVOR: srna.rs

Opštinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv dva komandira Uprave policije u Unsko-sanskom kantonu N. M. i Š. D., te dvojice policajaca, kojima je na teret stavljeno da su u više navrata uzimali novac od vozača koji prevoze drva da im ne bi pisali prekršajne naloge.

Optužnica ih tereti da su na području opštine Bosanski Petrovac u periodu od 2019. do oktobra 2020. godine kontinuirano uzimali novac.

Oni se terete da su počinili veliki broj koruptivnih krivičnih djela zloupotrebe položaja i primanja dara, javili su lokalni mediji.

N. M. i Š. D., te dvojica saobraćajnih policajaca uhapšeni su prošle godine u akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH zbog sumnje u zloupotrebu položaja i umiješanost u koruptivne radnje.

Hapšenju su, saopšteno je tada, prethodile posebne istražne radnje u okviru kojih je audio, video i fotografski zabilježeno 66 slučajeva primopredaje mita i ukupno dokumentovano 90 krivičnih djela korupcije. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Autom se zakucao u radar u Prnjavoru pa uhapšen Autom se zakucao u radar u Prnjavoru pa uhapšen
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    13h 0m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    13h 44m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    17h 49m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    17h 53m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    3h 20m
    0