Kovid-19 okrenuo građane turističkim biserima Republike Srpske

04.07.2020. 09:32
0
IZVOR: nezavisne.com

Popularne turističke destinacije u Republici Srpskoj privukle su ove godine zbog krize nastale usljed epidemije kovidom-19 veliki broj domaćih turista, a jedan od novootkrivenih turističkih bisera je opština Milić, ističu iz Turističke organizacije Republike Srpske.

-Novo turističko otkrovljenje svakako je opština Milić te slobodno možemo reći da su građani u RS otkrili jednu novu dosad ne toliko posjećenu destinaciju. Ove godine zbog cijele situacije s virusom korona među stanovnicima vlada veliko interesovanje za prirodu, a Milići su upravo to - čista priroda- kaže za "Nezavisne" Nada Jovanović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpke.

Prema njenim riječima, Milići, iako poznati po svom rudnom bogatstvu, značajan potencijal imaju u šumama, bogatim rijetkim vrstama kao što su Pančićeva omorika i tisovina, s kojima planine Komić i Radava predstavljaju oazu mira i zdravlja. Dodaje da su, pored Milića, ove godine turistički "isplivali" Nevesinje i Sokolac, za koje vlada interesovanje iako to ranije nije bio slučaj.

Ističe da ove godine vlada veliko interesovanje domaćih turista i za mjesta kao što su Janjske otoke, jer iako su godinama bili solidno posjećeni - ove je godine zaista veliko interesovanje.

-Šipovo je cijele godine generalno jako dobro posjećeno, tu su izvori Plive, pa se odmah nadovezuju i opština Mrkonjić Grad te tri izvora Sane, gdje ima smještaj u seoskim domaćinstvima. Imaju edukativni centar, organizuju razne škole branja gljiva na Lisinima- ističe Jovanovićeva.

Dodaje da je Ribnik uvijek bio raj za flaj fišere, a sve više ga posjećuju naši građani, što je radnicima iz oblasti turizma izuzetno drago.

-U cijeloj ovoj nesreći izazvanoj pandemijom virusa korona građani RS će definitivno biti u prilici da upoznaju našu domovinu i da vide sve njene ljepote- kazala je Jovanovićeva.

Iz Turističke organizacije Nevesinje ističu da se nadaju većem broju turista, upravo zato što ove godine građani ostaju u zemlji.

-Jedini problem nam prestavlja činjenica da imamo malo smještajnih kapaciteta- kazala je Miroslava Pekez iz Turističke organizacije Nevesinje.

Da ima osjetno više turista iz RS, ističu i iz Turističke organizacije Sokolac, gdje kažu da ova opština polako skreće pažnju na sebe.

-Prioritet Turističke organizacije Sokolac jeste da Sokolac postane prepoznatljiv kao autentična turistička destinacija- rekla je Mirjana Simović iz te turističke organizacije. Dodaje da se nada da će veliki broj domaćih turista upravo posjetiti Sokolac, jer je nedirnuti rezervat prirodnih bogatstava.

-Svojim položajem, atraktivnošću i očuvanošću prirodnog ambijenta sve više privlači različite vrste zaljubljenika u prirodu- zaključila je Simovićeva.

Najveće interesovanje što se tiče turističkih vaučera je za "Banju Vrućicu" u Tesliću, rekli su u Ministarstvu trgovine i turizma RS.

Osim za ovu banju, interes vlada i za "Vilinu vlas" u Višegradu i "Kulaše" u Prnjavoru.

-Banje nude posebne programe za smještaj i boravak domaćih turista- rekli su u ovom ministarstvu.

I Nada Jovanović kaže da je najviše interesovanja za banjskim turizmom.

U Ministarstvu kažu da interes vlada i za Trebinje i Višegrad, kao i za Nacionalni park Sutjeska, dok Jovanovićeva kaže da su Jahorina, Ribnik i Šipovo top destinacije u kojima građani Srpske žele iskoristiti svoj turistički vaučer.

Komentari 0
Povezane vijesti
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    19h 16m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    17h 18m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    16h 11m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    16h 16m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    15h 19m
    1