Krivokapić: Današnji dan litija svih litija

01.11.2020. 14:08
0
IZVOR: SRNA

 Mandatar za stastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je mitropolit Amfilohije danas sabrao narod da bi pored njegovog odra iskazali jedinstvo u vjeri i ljubavi.

-Današnji dan je litija svih dosadašnjih litija koje su se slile iz svih krajeva, a predvodi je niko drugi nego naš mitropolit - istakao je Krivokapić u obraćanju nakon opjela blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

On je naveo da je mitropolit Amfilohije svjedočio o iskrenosti i istini i da zato njegove reči gromko odzvanjaju i daleko se čuju.

Krivokapić je istakao da je svaki susret sa Amfilohijem bio radost i učenje, te da je mitropolit svakog čovjeka doživljavao kao sabrata.

On je naglsio da su građani Crne Gore ostali bez velikana koji stoji rame uz rame sa Svetim Petrom Cetinjskim i Njegošem.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić naveo je da je Amfilohije bio jedan od najvećih duhovnika i teologa ovog vremena.

-Mitropolit Amfilohije je neko sa kim se morate oprostiti, a sa kim se nije moguće rastati - dodao je Bečić.

On je izrazio nadu da će vladika Amfilohije biti posljednji vladika koji je morao da brani crkvu od dijela svog naroda, a branio ju je tako da je svakome unaprijed oprostio

Komentari 0
Povezane vijesti
Građani Leposavića i kolege na ispraćaju ubijenog Igora Milenkovića Građani Leposavića i kolege na ispraćaju ubijenog Igora Milenkovića
Građani Leposavića ispratili Bojana Mijailovića na vječni počinak Građani Leposavića ispratili Bojana Mijailovića na vječni počinak
Ubijeni Nedeljković uz baklje ispraćen na vječni počinak (VIDEO) Ubijeni Nedeljković uz baklje ispraćen na vječni počinak (VIDEO)
Najčitanije
 • Havana - torta nad tortama
  21h 31m
  1
 • Gorio automobil u Istočnoj Ilidži
  22h 6m
  0
 • Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
  15h 58m
  0
 • Premijera dokumentarne drame „Ko kamen“ u Narodnom pozorištu: Velenka Brstinova i kćer joj Dragana
  18h 18m
  0
 • Opljačkana Svetlana Cenić, analitičarka ima poruku za kradljivca
  11h 8m
  6