Krivokapić: Današnji dan litija svih litija

01.11.2020. 14:08
0
IZVOR: SRNA

 Mandatar za stastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je mitropolit Amfilohije danas sabrao narod da bi pored njegovog odra iskazali jedinstvo u vjeri i ljubavi.

-Današnji dan je litija svih dosadašnjih litija koje su se slile iz svih krajeva, a predvodi je niko drugi nego naš mitropolit - istakao je Krivokapić u obraćanju nakon opjela blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

On je naveo da je mitropolit Amfilohije svjedočio o iskrenosti i istini i da zato njegove reči gromko odzvanjaju i daleko se čuju.

Krivokapić je istakao da je svaki susret sa Amfilohijem bio radost i učenje, te da je mitropolit svakog čovjeka doživljavao kao sabrata.

On je naglsio da su građani Crne Gore ostali bez velikana koji stoji rame uz rame sa Svetim Petrom Cetinjskim i Njegošem.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić naveo je da je Amfilohije bio jedan od najvećih duhovnika i teologa ovog vremena.

-Mitropolit Amfilohije je neko sa kim se morate oprostiti, a sa kim se nije moguće rastati - dodao je Bečić.

On je izrazio nadu da će vladika Amfilohije biti posljednji vladika koji je morao da brani crkvu od dijela svog naroda, a branio ju je tako da je svakome unaprijed oprostio

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas sahrana Petka Čančara Danas sahrana Petka Čančara
Sahranjen novinar Goran Maunaga Sahranjen novinar Goran Maunaga
Sahrana novinara Gorana Maunage sutra na groblju Donji Miljevići Sahrana novinara Gorana Maunage sutra na groblju Donji Miljevići
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    4h 43m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    17h 40m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    1h 54m
    1
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    16h 2m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    18h 16m
    3