Krivokapić: Današnji dan litija svih litija

01.11.2020. 14:08
0
IZVOR: SRNA

 Mandatar za stastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je mitropolit Amfilohije danas sabrao narod da bi pored njegovog odra iskazali jedinstvo u vjeri i ljubavi.

-Današnji dan je litija svih dosadašnjih litija koje su se slile iz svih krajeva, a predvodi je niko drugi nego naš mitropolit - istakao je Krivokapić u obraćanju nakon opjela blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

On je naveo da je mitropolit Amfilohije svjedočio o iskrenosti i istini i da zato njegove reči gromko odzvanjaju i daleko se čuju.

Krivokapić je istakao da je svaki susret sa Amfilohijem bio radost i učenje, te da je mitropolit svakog čovjeka doživljavao kao sabrata.

On je naglsio da su građani Crne Gore ostali bez velikana koji stoji rame uz rame sa Svetim Petrom Cetinjskim i Njegošem.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić naveo je da je Amfilohije bio jedan od najvećih duhovnika i teologa ovog vremena.

-Mitropolit Amfilohije je neko sa kim se morate oprostiti, a sa kim se nije moguće rastati - dodao je Bečić.

On je izrazio nadu da će vladika Amfilohije biti posljednji vladika koji je morao da brani crkvu od dijela svog naroda, a branio ju je tako da je svakome unaprijed oprostio

Komentari 0
Povezane vijesti
Zašto se ubio Goran Karanović, mladić koji je volio i štitio životinje? Zašto se ubio Goran Karanović, mladić koji je volio i štitio životinje?
Sahranjena kraljica Elizabeta Druga Sahranjena kraljica Elizabeta Druga
Gorbačov sahranjen na moskovskom groblju Gorbačov sahranjen na moskovskom groblju
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu
  6h 40m
  3
 • Mladić ubio komšiju ašovom
  15h 9m
  0
 • Put od Lapišnice do Han Dervente osvijetljen
  16h 49m
  14
 • Četvoro poginulih u saobraćajnoj nesreći kod Mostara
  17h 47m
  0
 • Danas javna tribina SDS-a u Kasindolu
  17h 33m
  0