Laketa: Lice pucalo na policiju uz povike "Alahu ekber"

20.08.2024. 10:27
1
IZVOR: srna.rs

Načelnik Policijske uprave u Trebinju Siniša Laketa izjavio je danas da je lice, koje je sinoć lišeno života u Nevesinju, uz povike "Alahu ekber" otvorilo vatru na policajce koji su opkolili kuću u kojoj se nalazilo.

- Lice je u momentu kada je došlo do razmjene vatre policijskih službenika otvorilo vrata objekta i, uz povike `Alahu ekber`, počelo pucati prema policijskim službenicima, nakon čega je od policijskih službenika Policijske uprave Trebinje lišeno života - rekao je Laketa na konferenciji za novinare.

On je istakao da se ovo lice prethodno oglušilo na pozive policije da se preda i u više navrata je zapucalo iz vatrenog oružja.

Do otprilike 23.00 časa, dodao je on, lice je koristilo dvije vrste automatskog i poluatomatskog ortuža i u jednom trenutku je aktiviralo bombu prema policiji.

- Sigurno nije riječ o legalnom oružju, jer ovakva vrsta oružja građanima nije dozvoljena. Da li je oružje doneseno ili se nalazilo u kući i kakav je plan bio ovog lica, to treba da se utvrdi uviđajem - istakao je Laketa.

On je naglasio da u ovom trenutku policija ne može potvrditi da je riječ o migrantu i da do okončanja uviđaja nije moguće govoriti o identitetu ubijenog lica.

- Ono što je poznato od početka policijske akcije jeste da je lice koristilo dva jezika – francuski i engleski - dodao je Laketa.

  • Likvidirano lice koje je pucalo na policajce u nevesinjskom selu Zovi Do
    20.08.2024. 08:48

    Lice koje je pucalo na policijske službenike iz napuštene kuće u nevesinjskom selu Zovi Do likvidirano je od strane policijskih službenika Policijske uprave Trebinje, saopšteno je iz ove uprave. I...

Republika Srpska
Likvidirano lice koje je pucalo na policajce u nevesinjskom selu Zovi Do

Podsjetio je da je policija juče u 16.40 časova zaprimila prijavu da je nepoznato lice aktiviralo ručnu bombu prema mještanima nevesinjskog sela Zovi Do, te je odmah izašla na lice mjesta gdje su evakuisali mještane i opkolili kuću u kojoj se nalazilo ovo lice.

- Policija juče nije hapsila migrante na području ovog sela i okoline, kako su prenijeli određeni mediji. Bezbjednost na području Nevesinja je zadovoljavajuća - rekao je Laketa i pozvao medije na objektivno izvještavanje imajući u vidu da su od juče plasirane određene informacije koje nisu tačne.

On je naveo da uviđajem rukovodi okružni javni tužilac iz Trebinja koji se nalazi na licu mjesta.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Krle 20.08.2024. 23:36
    To što je viko Allahu Ekber to će mu puno pomoći u dženetu, tamo će imati veliki doček dženetskih hurija, pravih kurtizana.
Povezane vijesti
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Identifikovan mladić koji je u Nevesinju pucao na policiju pa likvidiran Identifikovan mladić koji je u Nevesinju pucao na policiju pa likvidiran
Sutra počinju "Šantićeve večeri poezije" Sutra počinju "Šantićeve večeri poezije"
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 6m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 48m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 16m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 37m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 46m
    0