Lazar Matić: Želim biti prvak svijeta!

02.03.2023. 19:10
0
IZVOR: katera.news

Priznanja iz lokalne zajednice su uvijek posebna, kao i spoznaja da sugrađani cijene moj trud i rad, otpočinje razgovor za portal „Katera“ Lazar Matić, najbolji sportista opštine Istočno Novo Sarajevo za 2022. godinu.

- Biti najbolji sportista opštine kao što je Istočno Novo Sarajevo je veliko i ozbiljno priznanje. Ova opština je bogata vrhunskim sportistima i kolektivima čiji članovi osvajaju medalje širom Evrope i svijeta – rekao je Matić, dodajući da je posebno ponosan jer ovu nagradu dobija drugi put.

Osvrnuvši se na prethodnu godinu, Lazar je istakao da je to bila najuspješnija godina u njegovoj karijeri.

- Postao sam juniorski i seniorski prvak Republike Srpske, osvajač evropskog kupa u Mariboru, kao i osvajač medalja u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji. Postao sam prvak Balkana drugu godinu uzastopno. Na prvenstvu Evrope sam osvojio srebrnu medalju, a zbog preloma šake, koji sam zadobio u borbi, nisam mogao da se borim u finalnom meču – rekao je on.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

U razgovoru za naš portal, Lazar je istakao da je kruna njegove karijere, najvažnija medalja i ujedno posljednja u 2022. godini, upravo srebrna medalja sa svjetskog prvenstva u Abu Dabiju.

Ipak, priznaje, medalja o kojoj sanja i koja mu nedostaje u kolekciji je zlatna medalja sa svjetskog prvenstva.

- Moj nedosanjani san je da postanem prvak svijeta – istakao je ovaj vrhunski sportista.

Govoreći o daljim planovima, Matić je rekao da će zbog povrede ramena morati napraviti dužu pauzu u sportskoj karijeri.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

- Nažalost, u ovoj godini imam najveće šanse da osvojim titulu prvaka svijeta, ali ipak ću morati pričekati na ostvarivanje dječačkog sna – rekao je naš sagovornik.

A mi smo sigurni da za Lazara Matića nema nedosanjanih snova!

Lazar Matić je rođen 8. novembra 2003. godine u Istočnom Sarajevu. Učenik je četvrtog razreda Smjer za tehničara informacionih tehnologija u Srednjoj školi “28. juni” u Istočnom Novom Sarajevu.

Nosilac je crnog pojasa, nacionalni je sudija i član Džiju-džicu kluba Slavija od 2010. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Priznanje najboljeg sportiste me motiviše za dalji rad i nove pobjede (FOTO) Šehovac: Priznanje najboljeg sportiste me motiviše za dalji rad i nove pobjede (FOTO)
Erić: Priznanje koje dolazi iz lokalne zajednice je potvrda mog truda i rada (FOTO) Erić: Priznanje koje dolazi iz lokalne zajednice je potvrda mog truda i rada (FOTO)
Od „bravo“ i „svaka čast“ se ne živi - Nikola Pljevaljčić tatami zamijenio prekookeanskim brodom (FOTO) Od „bravo“ i „svaka čast“ se ne živi - Nikola Pljevaljčić tatami zamijenio prekookeanskim br...
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    22h 42m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    20h 56m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    18h 46m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    11h 11m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    16h 44m
    0